Ajaccio

Ajaccio werd gesticht door de Romeinen, die de nederzetting Adiacum noemden. In de 10e eeuw werd deze nederzetting verwoest door de Saracenen. In 1492 bouwde Genua (die op het dat moment Corsica bezette) de stad weer op. In 1768 verkocht Genua het eiland aan Frankrijk. In 1811 werd Ajaccio hoofdstad van de regio.

 

AJA01 - STADSRONDLEIDING (HALVE DAG)
 
Deze excursie toont u de interessantste bezienswaardigheden van deze mooie stad, in 1492 gesticht door de Genuezen. De bekendste inwoner van Ajaccio is ongetwijfeld Napoleon Bonaparte, die hier geboren werd op 15 augustus 1769 en er is geen straat, gebouw of laan die niet herinnert aan zijn opmerkelijke levensloop. We brengen een bezoek aan Casone Gardens, een van de stadsparken, en stoppen in Parata om te genieten van het prachtige uitzicht over de “Iles Sanguinaires”, enkele eilandjes die bezaaid zijn met vuurtorens. De excursie omvat ook een bezoek aan het historische deel van Ajaccio.
Priis per persoon vanaf: €  43 Volwassenen   - €  30 Kinderen


 
AJA03 - WANDELING IN AJACCIO (halve dag)
 
U vertrekt in de haven en wandelt samen met uw gids naar het oude stadsdeel van Ajaccio. U bezoekt het huis waar Napoleon op 15 augustus 1769 geboren werd. Vandaag is dit een Nationaal Museum met alle documenten en voorwerpen van Bonapartes familie. U wandelt verder langs de ''promenade'' naar de Kathedraal en Place Charles de Gaulle.
 
Priis per persoon vanaf: €  31 Volwassenen   - €  22 Kinderen


 
AJA04 - BESCHERMDE SCHILDPADDEN BEZOEKEN (3 UUR)
 
Een ideale excursie voor familie en natuurliefhebbers. We verlaten de haven voor een korte transfer naar het beschermde schildpadden centrum, de enige in Europa, de overige zijn in Afrika en Amerika. We krijgen de kans om wel 130 verschillende soorten te zien, van waterschildpadden tot aan schildpadden die op land leven uit elk continent. Van Afrika tot aan Amerika, van Azië tot aan Australië, inclusief Europa. Geniet van de baby schildpadden die evengroot zijn als de eieren.

LET OP: tijdens de excursie lopen we zo’n 1,5 tot 2 uur op oneffen ondergrond. De excursie wordt afgeraden voor passagiers die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn. Comfortabele schoenen en een hoed wordt aangeraden om mee te nemen.
Priis per persoon vanaf: €  54 Volwassenen   - €  38 Kinderen


 
AJA05 - PANORAMISCHE EXCURSIE NAAR VIZZAVONA BOS (3,5 UUR)
 
Corsica staat bekend om zijn natuurlijk schoonheid en op deze excursie krijgt u de kans om de ongerepte natuur van de bossen en de bergen te ontdekken. Wanneer u de kust verlaat, zult u al snel de “maquis” opmerken, de typische Corsicaanse vegetatie die bestaat uit zoetgeurende planten waaronder lavendel, mirte, alpenviooltje en wilde munt. U komt door Bocognano, op een plateau midden een kastanje bos; dit gebied is een populaire zomerbestemming en de grijze huizen zijn welkom in de hitte van de zomer. We gaan 6 km noordwaarts naar de Col de Vizzavona en het bos van beuken en laricio dennen. Het Vizzavona bos is één van de populairste wandelgebieden in Corsica; het dorp Vizzavona – een cluster van bosbouwhutten en het kleine stationsgebouw – is onzichtbaar vanaf de weg. Geniet van een beetje vrije tijd voordat we terugkeren via dezelfde weg naar Ajaccio.

LET OP: Deze excursie is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
 
Priis per persoon vanaf: €  43 Volwassenen   - €  30 Kinderen

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2019