Ancona

Ancona is een stad en zeehaven in Noordoost-Italië. Ancona ligt aan de Adriatische Zee. Ancona is gelegen aan de hellingen van de twee uiterste einden van het voorgebergte van Monte Conero, Monte Astagno, waar zich de citadel bevindt, en Monte Guasco, waarop de Duomo staat (90 meter). Deze dom, die aan St. Ciriaco is opgedragen, zou volgens overleveringen op de plaats staan van een tempel van Venus, die genoemd wordt door Catullus en Iuvenalis als de plaatselijke beschermgodin.


ANC01 - URBINO (5 UUR)
 
We verlaten de haven en gaan per bus naar Urbino. Een prachtige ommuurde stad en staat op de wereld erfgoed lijst. We brengen een bezoek aan het historische centrum van de stad, welke een van de best bewaarde middeleeuwse centra in Italië. Urbino is gelegen op een glooiende heuvel. Hier kunt u zijn pittoreske middeleeuwse aspecten bewonderen tijdens een wandeling rond de straten en pleinen. We bezoeken de ''Palazzo Ducale''. Ze zijn begonnen in de tweede helft van de XV eeuw en is nu de behuizing van de National Gallery van Marche. Een van de belangrijkste collecties van schilderijen uit de Renaissance.


ANC03 - DE GROTTEN VAN “FRASASSI” (4 ½ UUR)
 
U ontmoet uw gids in Genga. Hier beginnen we een avontuurlijke reis tussen stalagmieten en stalactieten in de beroemde grotten van Frasassi. De grotten werden ontdekt door een groep van speleologistes tussen 1948 en 1971. Deze excursie is vooral bedoeld om u een beeld te geven van de werkelijke essentie van de natuur en de paden in de grotten.


ANC04 - “RIVIERA DEL CONERO” (3 ½ UUR)
 
We verlaten de haven en beginnen aan een reis naar de natuur. In de bus kunt u genieten van een panoramisch ritje totdat we Sirolo bereiken. We bezoeken deze mooie dorp waarvan het middeleeuwse centrum volledig hersteld werd. Het mooie plein heeft prachtig uitzicht over de zee en de Mount Conero. Hierna heeft u de tijd om rond te wandelen en de dorpskerk te bewonderen. Onze volgende stop is Portonovo, voordat we terugkeren naar Ancona.


 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018