Bari

Bari is een havenstad aan de Adriatische Zee. Het ligt ten noordwesten van de 'hak' van de Laars van Italië. In de Basiliek van Sint-Nicolaas te Bari worden de stoffelijke overschotten van Sint Nicolaas, de bisschop van Myra wiens naamdag (6 december) op 5 december in onder andere de Lage Landen wordt gevierd, bewaard. De heilige Nicolaas is beschermheilige van de stad. Bari is een universiteitsstad en heeft verder een historisch museum. Het element Barium is volgens sommigen genoemd naar deze stad, omdat het hier ontdekt zou zijn. Volgens anderen is de naam Barium afgeleid van het Griekse woord barys, dat 'zwaar' betekent.
BAR01 - STADSRONDLEIDING (3 UUR) 
 
Interessante uitstap naar Bari, dat beschouwd wordt als de op één na grootste stad van Zuid-Italië. Rondleiding te voet door het historische centrum en bezoek aan de kerk San Nicola. Bezichtigen van de buitenzijde van het Normandische kasteel. Vrije tijd voor shopping, daarna rondleiding met de autobus in het moderne stadsgedeelte. 

 


BAR02 - ALBEROBELLO (3 UUR) 
 
Busrit naar Alberobello in de Murgeregio, bekend om zijn typische, kokervormige huizen met spitse koepel, de zogeheten “trulli”. In het gezelschap van een gids wandelt u door de smalle steegjes van de stad, door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed, naar San Antonio, de enige “trullo-kerk” ter wereld. Terug naar Bari voor een panoramische rondleiding en aansluitend terug naar het schip.

LET OP: De busrit naar Alberobello duurt twee uur heen en terug. Lang wandelen. De panoramische stadsrondrit in Bari is alleen beschikbaar voor de passagiers van de MSC Musica, rekening houdend met de inschepingsduur. De passagiers van de MSC Poesia keren onmiddellijk naar het schip terug na het bezoek aan Alberobello.

 


BAR03 - CASTEL DEL MONTE (3 UUR) 
 
U verlaat de haven en bereikt Castel del Monte: dat betekent “bergkasteel”. Dit imposante, achthoekige bouwwerk werd opgetrokken door Frederik II. We weten eigenlijk niet wat er de bedoeling van het gebouw was, maar waarschijnlijk werd het gebruikt als zomer- of jachtverblijf, of om de macht en rijkdom van Frederik II tentoon te spreiden. Bezoek het kasteel en keer naar de haven terug.

 


BAR04 - DE “SASSI” IN MATERA (4 UUR) 
 
Rit naar Matera, de geboortestreek van de typische “sassi” en de eerste site die door de UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Deze grotten waren al bewoond in het neolithicum, en ze bleven bewoond tot in 1952. Bij een wandeling door de “sassi” wordt u overweldigd door een surrealistisch gevoel. U bezoekt de typisch ingerichte oude grot en een kerk in de rotsen, symbolen van de plaatselijke beschaving.Dit decor valt overigens erg in de smaak bij filmregisseurs en werd onder meer gebruikt voor “The passion of the Christ” van Mel Gibson.

LET OP: De busreis duurt 2,5 uur enkele richting. De gidsen wachten u op in Matera zelf. De uitstap is niet geschikt voor mensen die moeilijk uit de voeten kunnen vanwege de lange wandeling. 


 
BAR06 - STRANDDAG (3,5 UUR)
 
Na een rit van 20 minuten arriveert u in een hotel waar u zalig kan luieren en genieten van de zon. Strandstoelen, parasols en niet-alcoholische drankjes inbegrepen.

LET OP: Beperkt aantal plaatsen. Deze uitstap wordt aangeboden van juni tot en met september. Zonder gids. 

 


BAR07 - DE GROTTEN VAN CASTELLANA & POLIGNANO A MARE (4 UUR)
 
We verlaten de haven en maken een rit van 1 uur naar de Grotten van Castellana. Hier ontmoeten we onze gids en beginnen we een reis naar een fantastische ondergrondse wereld. De grotten werden verkend voor het eerst in 1938, hoewel het bestaan ervan al bekend was sinds de XVIII eeuw. Op 60 meter diep, wordt u betoverd door de grotten die u een adembenemend uitzicht bieden. U kijkt uw ogen uit door de eindeloze creaties van de stalagmieten en stalactieten. Uw tweede deel van de excursie brengt u naar Polignano a Mare. Een mooi dorp op een rots met een prachtig uitzicht over de zee. U krijgt de kans om het dorp met uw gids of individueel te verkennen en de witte straten te bezoeken of heerlijk vertoeven onder bloemrijke bogen en terrassen met uitzicht op de zee.

LET OP: de excursie omvat 1 uur transfer per enkele reis, de overdracht aan de Grotten zal plaatsvinden zonder gids. Excursie niet aanbevolen voor gasten met claustrofobisch problemen en voor passagiers die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn. De route in de grotten is op oneffen, glibberig ondergrond.

 


BAR09 - CASTEL DEL MONTE & APULISCHE SMAKEN (4 UUR) 
 
We verlaten de haven en bereiken het Castel del Monte, “kasteel van de berg”: dit immense achthoekige gebouw werd gebouwd onder het koninkrijk van het heilige Roomse keizer Frederick II. Vroeger werd het gebruikt als lodge, als gevangenis en uiteindelijk werd het een toevluchtsoord tijdens de pest. In 1996 werd Castel del Monte beschouwd als een uniek meesterwerk van middeleeuwse militaire architectuur door het Werelderfgoed van Unesco. Deze excursie geeft u de mogelijkheid om dit indrukwekkende kasteel, waarvan de belangrijkste muur 25 meter hoog is,  te ontdekken. De volgende halte van de excursie is een oude oliemolen waar u lokale producten kunt proeven.
 


 

 


 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2019