Catania

Catania is de op een na grootste stad van Sicilië, gelegen aan de oostkust van het eiland. Verder heeft Catania de meeste theaters van het eiland. Er bevinden zich veel theatergroepen, zowel professionele als amateur-theatergroepen, in de stad.
CTN01 - TAORMINA (4 UUR)
 
Vanuit de haven vertrekt u voor een panoramische rit langs de pittoreske dorpjes van dit beroemde Italiaanse eiland op weg naar Taormina, een van de pareltjes van Sicilië. Een mooie wandeling brengt u naar het oud Grieks-Romeins theater, een beroemd monument dat werd gebouwd door de Grieken en later weer werd opgebouwd door de Romeinen. Geniet van het prachtige uitzicht voor we verder gaan naar Corvaia (extern bezoek), een paleis uit de 15e eeuw waar ooit het Siciliaanse parlement zetelde. We bewonderen ook het Odeon (extern bezoek) en de kathedraal. Vrije tijd om te shoppen. 

 


CTN02 - ETNA (4 UUR)
 
Vanuit Catania gaan we richting de hellingen van de Etna, de hoogste vulkaan van Europa. We komen aan in “Rifugio Sapienza” en verkennen de Silvestri-kraters; deze berghut werd gedeeltelijk bedolven tijdens de uitbarsting van juli 2001.

LET OP: Het is raadzaam om een windjack en gemakkelijke schoenen te dragen. Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn. Bij slecht weer kan het programma van de excursie wijzigen; een alternatieve route wordt aan boord bevestigd.

 


CTN04 - STRAND VAN CATANIA (5 UUR)
 
Vanuit Catania gaan we naar het strand “Le Capannine” waar u vrij kan zwemmen en ontspannen op het strand (faciliteiten inbegrepen). Terug naar het schip.

LET OP: Deze excursie is enkel beschikbaar in de zomer, van juni tot september en gebeurt zonder gids. 

 


CTN05 - DE BAROKKE STIJL VAN CATANIA (4 UUR)
 
Vertrek vanuit de haven naar Catania. Panoramische rit door de stad langs de prachtige “Corso Italia”, “Viale Etnea”, “Piazza Stesicoro” en de ruïnes van het Romeins amfitheater. De excursie gaat verder met een wandeling door “Crociferi”, een straat die bekend staat omwille van de barokke kerken. U brengt een bezoek aan de kathedraal waar kostbare schatten bewaard worden. Vrije tijd om te shoppen. Terugkeer aan boord.

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018