Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Corfu ligt zo noordelijk dat het deels voor de kust van Albanië en deels voor die van Griekenland zelf ligt. De kortste afstand tot Albanië bedraagt slechts twee kilometer. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Corfu of Kerkyra, en ligt aan de oostkust van het eiland.
COR01 - ACHILLEION’S PALEIS (4 UUR)
 
Corfu was de laatste etappe van de lange, avontuurlijke reis die Ulysses maakte alvorens hij terugkeerde naar zijn geboorteplaats, Ithaca. Corfu is bekend voor zijn prachtige omgeving en natuur. U brengt een bezoek aan het Paleis van Achilleion, de voormalige verblijfplaats van koningin Elisabeth van Oostenrijk. Het mooie, rijk gedecoreerde paleis en de omringende tuinen kijken uit over de zee. Het paleis is opgedragen aan de Griekse held Achilles. Na het bezoek aan het Paleis, keert u terug naar het centrum waar u nog even vrij kan rondlopen.

 


COR02 - STRANDTOUR (3,5 UUR)
 
Bustransfer naar een prachtig hotel om hier enkele uren van het strand van dit betoverende eiland te genieten.

LET OP: Deze excursie is mogelijk van juni tot september.

 


COR03 - PALEOKASTRITSA (4 UUR)
 
Vertrek van de haven naar het binnenland van het eiland, waarbij u langs prachtige wijngaarden, cipressen en dennenbomen komt, om dan uiteindelijk in de wondermooie baai van Paleokastritsa aan te komen. U bezoekt het oude klooster dat bovenop een rots gebouwd is. Hier kan u een paar typische voorbeelden van de Byzantijnse schilderkunst terugvinden. Daarna volgt er een kort bezoek aan het centrum van Corfu en krijgt u wat tijd om vrij rond te lopen.

LET OP: In deze excursie zit geen strandbezoek verwerkt, maar voor zij die geen interesse hebben in het bezoeken van het klooster, bieden wij de mogelijkheid om alsnog een strandstop in te lassen. Let wel: dit strand biedt geen strandfaciliteiten aan.

 


COR04 - ZEILEXCURSIE (5 UUR)
 
U zeilt met een motorboot langs de kustlijn van het schilderachtige oude stadsgedeelte van Corfu, waarbij u de oude haven en het 16de eeuwse nieuwe Venetiaanse fort passeert. Dan zeilt u verder door naar het bekende eiland Pondikonissi, waar er een fotostop gehouden wordt bij het klooster van Blachermes. Faliraki is de volgende stop in de rij. Hier krijgt u een een kleine snack aangeboden in een lokale bar. De excursie eindigt met een stop op het eiland Vidos, waar u de kans krijgt om te genieten van een duik in het frisse water.

LET OP: Deze excursie wordt aangeboden van juni tot september. Beperkt aantal plaatsen.

 


COR05 - JEEPSAFARI (5 UUR)
 
U verlaat de haven aan boord van een jeep die u door de belangrijkste straten van Corfu voert. U krijgt de mogelijkheid om de mooiste plekjes te zien. Een korte stop voor foto’s wordt ingelast. Alvorens terug te keren naar de haven, stopt u nog even in een lokale bar waar u een drankje krijgt en een voorstelling van de Griekse dans te zien krijgt.

LET OP: Er is geen chauffeur in de jeep. De deelnemers rijden zelf; een internationaal rijbewijs is verplicht. Elke jeep kan maximaal 4 deelnemers meenemen.

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018