Genua

Genua is een stad in Noordwest-Italië, ten zuidwesten van Milaan en ten oosten van Savona, aan de Ligurische Zee. Het is de hoofdstad van de regio Ligurië. Genua telt circa 700.000 inwoners en is de grootste havenstad van Italië en na Marseille de tweede haven aan de Middellandse Zee. In 2004 was Genua samen met Rijsel de culturele hoofdstad van Europa. De naam van de stad is waarschijnlijk Ligurisch, en betekent "knie", ofwel "hoek", vanwege de geografische positie van de stad. De naam is verwant aan Genève.

 

GOA01T - PORTOFINO (4 UUR) 
 
Deze excursie is rijk aan landschappen en geeft u de kans te genieten van het magnifieke decor van de Italiaanse Rivièra. 45 min met de bus naar Santa Margherita Ligure en vervolgens 10 min naar Portofino. U hebt de tijd om rond te wandelen, foto’s te nemen en te ontspannen. Boottocht naar Santa Margherita en terugkeer naar Genua, waar u weer aan boord gaat van uw cruiseschip.

LET OP: Deze excursie wordt alleen georganiseerd voor de passagiers die in Genua aanleggen. De organisatie van de excursie zal aan boord herbevestigd worden, aangezien dit afhankelijk is van de weersomstandigheden. Bij slecht weer zal de transfer van Santa Margeherita naar Portofino per bus worden uitgevoerd.


 
GOA02T - BEZOEK AAN HET AQUARIUM VAN GENUA (3,5 UUR)
 
Vervoer per ferryboot naar het bekende aquarium van Genua. Dit is een unieke structuur in Europa omwille van zijn omvang en het grote aantal verschillende zeewezens. Dit is een van de meest natuurvriendelijke aquariums ter wereld. Tijdens het bezoek aan het aquarium kan u veelkleurige tropische vissen, koralen, pinguïns, dolfijnen en haaien bewonderen.

LET OP: Deze excursie wordt alleen georganiseerd voor de passagiers die in Genua aanleggen. Zonder gids.

 

 
GOA03T - HISTORISCH CENTRUM (3,5 UUR)
 
Per ferry gaat het naar Piazza Caricamento, waar uw wandeling doorheen het gezellige oude stadsgedeelte van start gaat. U wandelt doorheen de typische “carruggi” (kleine steegjes) tot bij het “Piazza dei Ferrari”, het commerciële hart van Genua; het “Palazzo Ducale” (bezichtiging buiten) en de kerk van Jesus (bezichtiging buiten) die twee meesterwerken van Rubens herbergt. Er wordt eveneens een bezoek gebracht aan enkele zalen van het ”Palazzo Rosso”. Terugkeer naar de haven.

LET OP: Deze excursie wordt alleen georganiseerd voor de passagiers die in Genua aanleggen.

 

 
GOA04D - STADSRONDLEIDING EN VERVOER NAAR DE LUCHTHAVEN VAN MILAAN (halve dag)
 
U mag uw bagage in de bus laten tijdens deze excursie. U wordt naar de “Piazza Caricamento” gebracht voor een aangename wandeling door het historische stadscentrum. U gaat langs de typische “carruggi” (kleine steegjes). We wandelen over het “Piazza Ferrari”, het commerciële hart van Genua, naar het “Palazzo Ducale” voor een extern bezoek. Daarna wordt u met de autobus naar de luchthaven Malpensa van Milaan gebracht.

LET OP: Deze excursie wordt alleen georganiseerd voor de passagiers met ontscheping in Genua en met een vlucht vanuit Milaan na 18.30 u.

 

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018