Gibraltar

Gibraltar is een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk. De stad ligt op een schiereiland in het uiterste zuiden van Spanje aan de Straat van Gibraltar. De Rots van Gibraltar is in de klassieke literatuur één van de Zuilen van Hercules.

De naam Gibraltar is afkomstig van de Berberse krijgsheer Tarik ibn Zijad die daar in 711 met zijn troepen overstak vanuit Noord-Afrika. De rots kreeg de naam Djebel Tarik (جبل طارق) (berg van Tarik) waarna het via verbastering Gibraltar werd. Vaak wordt abusievelijk gedacht dat de naam een verbastering is van Djebel al Tarik, omdat 'al' het lidwoord van bepaaldheid is in het Arabisch.

 

GIB03 - HET BESTE VAN GIBRALTAR (2 UUR)
 
Deze excursie geeft u de mogelijkheid om meer te leren over de turbulente geschiedenis van dit fort. We rijden vanaf de pier naar het Brits / Spaanse grens en rijden door naar het meest zuidelijke punt van Gibraltar. Het enige punt in Europa waarbij via Trinity vuurtoren u buiten Groot-Brittannië wat kunt zien. Op heldere dagen kunt u een glimp vangen van het Afrikaanse continent. De excursie zal dan overgaan tot de Upper Rock gebied en aan de Upper Galleries, een stelsel van tunnels uit van vaste kalksteen gehouwen. Bij een volgende stop zullen we een bezoek brengen aan het eerste gebouw ooit gebouwd door de Britten in Gibraltar. die nu huizen ''A City Under Siege'' Exhibition. De excursie omvat ook een bezoek aan de smalle, kronkelende wegen van de Boven-stad gebied.

LET OP: beperkte plaatsen. Geen gids beschikbaar. De excursie wordt afgeraden voor passagiers die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn.

 


GIB04 - DE ROTS VAN GIBRALTAR & KABELBAAN (2,5 UUR)
 
De Rots van Gibraltar staat aan de poort van de Middellandse Zee en heeft de reputatie als een van de twee legendarische Zuilen van Hercules. We verlaten de haven en gaan naar het Cross of Sacrifice, opgericht ter nagedachtenis van de soldaten die stierven tijdens de twee wereldoorlogen. We gaan verder naar de Brits / Spaanse grens en verder naar het meest zuidelijke punt van Gibraltar. Het enige punt in Europa waarbij via Trinity vuurtoren u buiten Groot-Brittannië wat kunt zien. Op heldere dagen kunt u een glimp vangen van het Afrikaanse continent. De excursie zal verder gaan langs de Naval Hospital en de bovenste rotsgebieden, welke is aangewezen als natuur Resrve. Onze volgende stop is St. Michael's Cave, welke bezoekers trekt sinds de Romeinse tijd; Neolithicum inwoners zijn hier bekend en hebben hier eerder geleefd. De kathedraal grot biedt de gelegenheid om een beeld te geven hoe de stalactieten en stalagmited gebeeldhouwd hebben door de eeuwen heen. Na een stop gaat u verder richting het huis van de meest gerespecteerde inwoners van Gibraltar, de ''Berber aap''. Hier heeft u kort de tijd om foto's te maken voordat we het basisstation van de kabelbaan bereiken. Hier genieten we van een adembenemend uitzicht tijdens de kabelbaan rit.

LET OP: beperkte plaatsen. Geen gids beschikbaar. Deze excursie wordt niet aanbevolen voor mensen die slecht ter been zijn of mindervalide zijn. De excursie eindigt bij de kabelbaan station; passagiers kunnen verblijven in het hoofdstraat gebied en kunnen op eigen houtje terug keren naar de haven of via een snellere weg na de kabelbaanrit per bus naar de haven. 

 


GIB05 - DOLFIJNEN KIJKEN (1,45 UUR)
 
Weinig mensen zijn zich ervan bewust dat Gibraltar is een van de beste plaatsen in de wereld is al het gaat om het bekijken van diverse walvisachtigen. Het is het hele jaar, in de lokale wateren, de thuisbasis van drie soorten dolfijnen. Vanaf de haven gaat u per bus naar de boot om een mooie reis te beginnen naar deze vriendelijke dieren.

LET OP: beperkte plaatsen. Geen gids beschikbaar. De excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden op de dag van de excursie.

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018