Kotor

Kotor is een oude havenstad, gelegen aan de baai van Kotor, een diepe inham van de Adriatische Zee in de Dalmatische kustlijn. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Sinds de Middeleeuwen was Kotor (Italiaans: Catarro) een kolonie van Venetië, daarna kwam het afwisselend onder Oostenrijks en Italiaans bestuur, en in 1918 bij het toen opgerichte Joegoslavië.

Het is een van de belangrijkste toeristische trekpleister van Montenegro, de zogenoemde "ladder" is een bijzonder mooie weg met tientallen haarspeldbochten die een duizelingwekkend uitzicht op de stad en de baai biedt.
In de oude stadsgedeelte kan men verschillende kerken bezoeken. De stad is dan ook bekend om haar verschillende kerken. Verder ligt Kotor aan de voet van een berg. Op deze berg is de oude San Giovanni-vestiging te bezichten. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over de baai van Kotor en kan men de hele stad overkijken.

 

KTR01 - KOTOR & PERAST (4,5 UUR)
 
De excursie begint met een wandeling door de oude stad van Kotor, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in dit deel van het Middellandse Zeegebied. De asymmetrische structuur van de smalle straten en pleinen heeft er in combinatie met de talrijke kostbare monumenten van de middeleeuwse architectuur toe bijgedragen dat Kotor op de erfgoedlijst van UNESCO staat. We brengen een bezoek aan het maritiem museum en de kathedraal van Sveti Tripun. Vervolgens gaan we verder naar Perast, dat zijn rijkdom aan de zeehandel te danken heeft; de stad is het meest prominente voorbeeld van de barokke architectuur aan de Montenegrijnse kust met zijn prachtige paleizen en elegante huizen. We brengen een bezoek aan het maritiem museum, de Sint-Niklaaskerk en de kerk Onze Vrouwe van de Rots op een kunstmatig eiland in de mooie baai Boka Kotorska.

 

 
KTR02 - DE KUST VAN MONTENEGRO (4,5 UUR)
 
Tijdens deze excursie bewondert u het woeste landschap van Montenegro met de bergen die steil in de zee aflopen en de pittoreske dorpen Kotor en Budva. Volgens archeologische opgravingen is Budva een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust en meer dan 2500 jaar oud. Vrije tijd in Budva om individueel de typische oude stadskern te verkennen; het historische gedeelte wordt door stadsmuren en een fort omgeven. Maak een wandeling langs de nauwe steegjes en ontdek de kerken, cafés en souvenirwinkeltjes.

 

 
KTR03 - NJEGUSI: DE WORTELS VAN MONTENEGRO (5 UUR)
 
Busrit van Kotor naar de nederzetting Njegusi, een oud Montenegrijns dorp waaruit de belangrijkste regerende dynastie in de geschiedenis van Montenegro stamt, de Petrovic Njegos-dynastie. Vandaag de dag is de plaats vooral bekend voor de traditionele productie van luchtgedroogde ham en kaas in olie. De weg vanuit Njegusi leidt naar Cetinje, de voormalige hoofdstad van Montenegro. In deze stad zijn het kasteel van Petrovic en bijna alle belangrijke culturele en historische monumenten van Montenegro gelegen. Op weg van Cetinje naar Budva stopt de bus voor een panoramisch uitzicht op de Montenegrijnse kust met Sveti Stefan, Milocer en Budva.

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018