Malaga

Malaga is de grootste kuststad van Andalusië en biedt tal van bezienswaardigheden. In het oude centrum, rond het Alcazaba, kan je nog haar rijke verleden terug vinden. En ook een bezoek aan het nabijgelegen kasteel, dat omgebouwd werd tot een traditioneel Parador of staatshotel, is zeker de moeite waarden geniet van een fantastisch uitzicht. Aan de Calle de Alameda ligt een schitterend park, waar een van de mooiste botanische collecties van Europa te bezichtigen is. De stad zal niet iedereen kennen maar haar wereldberoemde zoon Pablo Picasso des te meer. Zijn werken zijn te bezichitigen in de vele galeries. In het geboortehuis van de schilder aan het Plaza Merced kunt u alles over zijn leven en werk te weten komen. Malaga biedt ook een ruime keuze aan restaurants. De "Malagenos" zijn echte fijnproevers en u moet vooral hun "pescaito frito" en hun tapas eens proberen.
En lekker luieren kan ook want aan de Costa del Sol liggen talloze schitterende en goed onderhouden stranden, het oostelijk gedeelte van deze Costa al iets rotsachtiger dan de rest.


MAL01 - STADSRONDLEIDING (4 UUR)
 
Uw excursie begint met een rondrit door de hoofdstraten van Malaga. U rijdt onder andere door de Almeda Principal, een lange laan met exotische en vijgenbomen. U brengt een bezoek aan de kathedraal die gebouwd werd in 1528 en één van de belangrijkste voorbeelden van de Andalusische renaissance is. U bezoekt ook de versterkte burcht Gibralfaro.

LET OP: Het bezoek aan de kathedraal en de burcht Gibralfaro zal bevestigd worden tijdens uw cruise.


 
MAL02 - MIJAS (4 UUR)
 
U verlaat de haven en rijdt naar Mijas, een typisch Andalusische stad met geplaveide straten en witte huizen. U hebt vrije tijd om rond te wandelen en een bezoek te brengen aan de lokale artisanale winkeltjes. Daarna keert u terug naar de haven.

LET OP: De busrit naar Mijas duurt ongeveer 1 uur.


 
MAL04 - HET ALHAMBRA IN GRANADA (8 UUR + LUNCH)
 
Geniet van een interessant bezoek aan het alombekende en wondermooie Alhambra in Granada. Deze koninklijke residentie, die gelegen is op de top van een berg, valt onder het culturele werelderfgoed van Unesco. U bezichtigt de prachtige tuinen, die doen denken aan de Italiaanse renaissancevilla’s, bekend om hun terrassen en fonteinen. Lunch inbegrepen.

LET OP: Beperkt aantal plaatsen. De transfer naar het Alhambra duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. De wandeling van het Alhambra tot aan de tuinen duurt ongeveer 2,5 uur. Deze excursie is niet beschikbaar voor passagiers van de MSC Melody.

 


MAL05 - MARBELLA & PUERTO BANUS (4 UUR)
 
U verlaat de haven en gaat richting Marbella, de meest exclusieve stad van de “Costa del Sol”, gelegen tussen de bergen en de zee. Uw gids toondt u de belangrijkste plekjes van deze stad, zoals de “Iglesia de la Encarnación”, dat gebouwd is in de laatgotische stijl. Daarna gaat u verder naar Puerto Banus, waar u wat vrije tijd krijgt voor een bakje koffie (niet inbegrepen) of voor het ontdekken van deze prachtige stad aan het water, bekend om zijn indrukwekkende jachten.

LET OP: Alle plaatsen worden langs buiten bezocht.

 


MAL06 - DE GROTTEN VAN NERJA (4,5 UUR) 
 
Een rit van 1 uur brengt u tot aan de stad Nerja, waar in 1959 prachtige grotten ontdekt werden. Zij worden beschouwd als zijnde de mooiste grotten van Europa. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om de vele kamers te bewonderen, zoals bijvoorbeeld de Cataclysm Kamer, met een 32 meter hoge zuil, of de “Hal der Geboorte”. De vele muurschilderingen getuigen dat deze grotten zo’n 20.000 tot 30.000 jaar geleden bewoond werden door de mens. Alvorens u terugkeert naar Malaga, krijgt u wat tijd om te genieten van het adembenemende zicht vanop “het Balkon van Europa”.

LET OP: Het bezoek door de grotten is doorheen smalle doorgangetjes en een slipperige ondergrond.

 


MAL07 - EEN VLEUGJE ANDALUSIË (4 UUR)
 
U verlaat het schip en bezoekt het Gibralfaro-kasteel, dat gelegen is op de plaats waar, volgens de Moslims, vroeger een Fenicische vuurtoren gestaan heeft. Het kasteel werd gebouwd door de kalief van Granada in de 14e eeuw. Hierna is de “Malagueta” aan de beurt, de 7e arena waar stierengevechten gehouden worden in Malaga. U bezoekt de arena en het museum. Tijdens de excursie krijgt u ook een idee van wat flamenco, de ziel van Spanje, precies is. In een studio ervaart u de echte flamenco door er zingende en dansende artiesten aan het werk te zien. Flamenco wordt terecht als een echte kunst beschouwd. Snack inbegrepen.

LET OP: Beperkt aantal plaatsen.

 


MAL08 - ALHAMBRA (7 UUR ZONDER LUNCH)
 
We genieten van een interessant bezoek aan de beroemde en meest indrukwekkende Alhambra in Granada, een versterkte koninklijke residentie gelegen op de top van een heuvel, uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed door Unesco. We brengen een bezoek aan de Generalife-tuinen, die doen denken aan de Renaissance Italiaanse villa's met zijn terrassen en prachtige fonteinen.

Let op: beperkt aantal plaatsen. De overgang naar het Alhambra duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Het bezoek te voet van het Alhambra en de tuinen duurt ongeveer 2,5 uur. Deze excusie is beschikbaar voor gasten aan boord van de MSC Orchestra: 10 / 18 & 26 september 2010 en 04 & 12 oktober 2010

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018