Messina

Messina is de hoofdstad van Messina en ligt in het noordoosten van Sicilië aan de Middellandse Zee. De stad ligt zeer dicht bij het Italiaanse vasteland, waardoor zeer veel verkeer per veerboot de Straat van Messina oversteekt van en naar het eiland. Om deze reden is er al lang sprake van, dat er bij de stad een brug gebouwd moet worden tussen het eiland en het vasteland. De kleinste breedte van de straat van Messina is ongeveer 4 kilometer, wat ook de minimale lengte van de brug bepaalt. Messina is een universiteitsstad en biedt de volgende bezienswaardigheden: de prachtige Dom van Messina, methaar mooi klokkenspel om 12.00 uur, verschillende musea zoals het Nationaal museum en Zoölogisch museum, de Hoogspanningskabel welke ooit de langste overspanning ter wereld was en verder veel prachtige kerken.


MES01 - TAORMINA (4 UUR)
 
We verlaten de haven en rijden met de bus naar Taormina, een van de juweeltjes van Sicilië. Een leuke wandeling brengt ons bij het oud Grieks-Romeins theater, een bekend monument dat gebouwd werd door de Grieken en later heropgebouwd werd door de Romeinen. We nemen de tijd om van het prachtige uitzicht te genieten en gaan dan naar Corvaia (extern bezoek), een paleis uit de 15e eeuw waar ooit het Parlement van Sicilië zetelde. We bewonderen ook het Odeon (extern bezoek) en de kathedraal. Vrije tijd om te shoppen.

LET OP: Shopping is niet voorzien bij aanmeringen op zon- of feestdagen. Op wintermiddagen zal het bezoek aan het oud Grieks-Romeins theather worden vervangen door een bezoek aan de schatkamer in het Messina Kathedraal.

 

 
MES02 - ETNA (4 UUR)
 
We rijden van Messina via de stad Nicolosi naar Etna, de hoogste vulkaan van Europa. In “Rifugio Sapienza” bekijken we de Silvestri-kraters.

LET OP: Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht te been zijn. Bij slecht weer zal de route van de excursie worden aangepast, dit wordt bevestigd aan boord. Het wordt aanbevolen om een windjack en gemakkelijke schoenen te dragen

 

 
MES03 - TINDARI & HEILIGDOM VAN DE ZWARTE MADONNA (4 UUR)
 
Busrit van Messina naar Tindari, een stadje met een rijk verleden en vele kunstschatten dat bekendstaat als bedevaartsoord van de Zwarte Madonna. Bezoek aan het Heiligdom waar het beeld van de Madonna bewaard wordt. De excursie voert ons naar de Griekse archeologische site. Vrije tijd om te shoppen en terugkeer naar de haven.

LET OP: Shopping is niet voorzien bij aanmeringen op zon- en feestdagen.

 

 
MES04 - STRANDTOUR (4 UUR)
 
Vertrek van Messina naar “Paradiso Lido Sport Village”. Vrije tijd om te zwemmen en te ontspannen op een strand met faciliteiten. Terugkeer aan boord.

LET OP: Deze excursie gaat alleen door in de zomer, van juni tot september; geen gids voorzien.

 

 
MES05 - STADSEXCURSIE (4 UUR)
 
Messina werd 730 jaar V.C. door de Grieken gesticht die het de naam Zancle. Deze stad werd verschillende keren vernield door aardbevingen, specifiek door die in 1783 en 1908. De tour begint met de bus van de haven om Ganzirri te bereiken, een klein vissersdorp dichtbij de Pantano Grande en Pantona Piccolo meren, waar veel zeevoedsel te vinden is. Je gaat verder naar Capo Peloro, het dichtste punt bij de kust van Calabria. Geniet van een panoramische tour in Messina, waar je de Piazza Cairoli, het Court House en de University till Cristo Re Belvedere die de haven van Messina en Strait domineren. Fotostop. De panoramische citytour gaat verder naar de San Francesco Church, de Government Hall, Fontana del Nettuno, La Passaggiata, Vialla della Liberta. Bezoek de Cathedral en de Treasure, waar je de bekende Manta d’oro kunt bewonderen.

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018