Palermo

Palermo (Siciliaans: Palermu) is de hoofdstad van de autonome regio Sicilië, op het gelijknamige eiland dat zuidelijk van de laars van Italië ligt. De stad ligt in het noordwesten van het eiland, aan de Tyrrheense Zee en daarmee ook de Middellandse Zee. Met 721.163 inwoners in 2005 is het de op vier na grootste stad van Italië.

De gelijknamige provincie, waar de stad hoofdstad van is, bevindt zich tussen de provincies Trapani en Messina.

Palermo is een universiteitsstad. Het heeft een voetbalclub (US Citta di Palermo), die inmiddels in de subtop van de serie A (Italiaanse eerste klasse) en in het UEFA Cup-toernooi beland is, na jarenlang te hebben liggen ploeteren in de onderste regionen van de serie B (Italiaanse tweede klasse).

Er ligt een vliegveld op 30 kilometer afstand van de stad: "Falcone e Borsellino" (genoemd naar de twee wereldberoemde, door de maffia in het begin van de jaren '90 vermoorde, rechters). Met de trein kan men andere delen van het eiland bereiken. Verder heeft de stad een belangrijke haven, van waaruit op vele bestemmingen wordt gevaren.

 

PMI09 - VALLDEMOSA & PALMA (4 UUR)
 
Olijfbomen en de lokale vegetatie lijn is te zien op weg naar Valldemosa, welke gesitueeerd is aan de andere kant van Mallorca. We maken een korte busrit naar het schilderachtige XIV eeuwse dorpje Valldemosa, gelegen aan de voet van de noordelijke bergketen. Een van Valldemosa's mooiste momenten was 1838 toen George Sand en Frederic Chopin in het dorp kwamen wonen. De excursie brengt u naar de hoofdstad van het eiland, Palma, waar uw gids u brengt naar de belangrijkste straten, lanen van de stad en waar we de beroemde kathedraal van Palma van buitenaf bewonderen. We brengen binnen een bezoek aan de ''Pueblo Español'' gemaakt door de beroemde architect Fernando Chueca. Deze realistische dorp is een trouwe reproductie van de meest bekende en karakteristieke gebouwen uit Cordoba, Toledo en Madrid en bestaat uit een natuurlijke sfeer van straten en pleinen en winkels. Hierna keren we terug naar het schip.

LET OP: deze tour is slechts voorzien voor de oproep van 26 maart 2010 door MSC Fantasia.

 


PMO02 - PALERMO EN MONREALE (4 UUR) 
 
Met de bus naar de belangrijkste historische sites. Bezoek aan de kathedraal van Palermo, gebouwd in de typische Arabisch-Normandische stijl en plaats waar de graftombes van de Normandische koningen en keizer Federico II zich bevinden. Volgende halte is een bezoek aan de beroemde kapel Martorana, die beroems is voor een reeks mozaïeken uit de 12e eeuw van de hand van Byzantijnse kunstenaars. Daarna naar Monreale, een stadje van Arabische origine op 5 km van Palermo voor een bezoek aan de kathedraal. In de kathedraal kan u de gouden mozaïeken bewonderen die taferelen uit het Oude en Nieuwe Testament uitbeelden. Vrije tijd om te shoppen en aansluitend terug naar het schip.

LET OP: Voor het bezoek aan de kathedraal van Monreale moeten enkele trappen worden beklommen.

 


PMO03 - STRANDDAG IN PALERMO (8 UUR + LUNCH)
 
Panoramische rondrit met de bus langs de belangrijkste straten en pleinen (Piazza Politeama, Teatro Massimo, enz.) en halte in “Isola delle Femmine”. Mogelijkheid tot baden en ontspannen op een strand met alle voorzieningen. Terugkeer naar het schip via het “Parco della Favorita”. Lunch inbegrepen.

LET OP: Deze excursie wordt alleen aangeboden in de zomer van juni tot september. Geen gids. 

 


PMO04 - CEFALU (4 UUR)
 
Transfer naar Cefalù, een kleine stad op een uur van Palermo die in de 6e eeuw door de Normandische koning Roger II op de overblijfselen van een eerdere nederzetting werd gesticht. We brengen een bezoek aan de bekende “Duomo del Cristo Pantocratore” van Normandische oorsprong. Vrije tijd om door de smalle karakteristieke straatjes van Cefalù te wandelen, waar u uitgehouwen in de rotsen de bekende openbare washuizen uit de middeleeuwen en talloze handwerkwinkeltjes tegenkomt.

LET OP: De transfer van Palermo naar Cefalù duurt ongeveer 1 uur enkele richting.

 


PMO05 - DE TEMPELVALLEI (8 UUR + LUNCH)
 
We verlaten de haven en na een rit van 2 uur bereiken we de stad Agrigento. De archeologische site in Agrigento die als “de Valle dei Templi” bekendstaat, is een van de belangrijkste sites ter wereld en behoort sinds 1998 tot het werelderfgoed van Unesco. Langs de steile rotswand stonden ooit de grootste tempels voor de oude goden: Hera, Lacinia, Zeus, Castor en Pollux. Verderop, op de oever van de rivier Akragas en in de buurt van een geneeskrachtige bron, stond de tempel voor Eusculapius, de god van de geneeskunde. We brengen een bezoek aan de Dorische tempels die allemaal naar het oosten gericht zijn. Dat kenmerk vinden we zowel bij de Griekse als Romeinse tempels terug en moest ervoor zorgen dat de beelden van de goden door de opkomende zon werden beschenen. Lunch bij de excursie inbegrepen.

LET OP: De transfer van Palermo naar de Tempelvallei duurt ongeveer 2 uur enkele richting.


 
PMO06 - PALERMO & DE PALATIJN KAPEL (4 UUR)
 
We verlaten de haven en maken een panoramische tocht langs de straten en het plein van deze bruisende stad. Onze belangrijkste stop is bij een van de meest bekende monumenten van Palermo: de Palatijn Kapel. De kapel werd in opdracht van Roger II van Sicilië in 1132 gebouwd en het duurde 8 jaar om de werken te beëindigen. Wanneer we de kapel bezoeken kunt u genieten van de elegantie en de helderheid van de adembenemende mozaïeken, de oudste bedekken het plafond en de koepel. We passeren daarna de Norman Palace (vanaf de buitenkant) en de kathedraal (vanaf de buitenkant). Onze volgende stop is bij ''Capo'' Market, een van de belangrijkste markt van Palermo bekend om zijn voedsel en vis producten. We gaan verder met de rondleiding en passeren het prachtige ''Teatro Massimo'' (vanaf de buitenkant) voordat we terugkeren naar de haven.

LET OP: Er zijn beperkt aantal gidsen beschikbaar, een gids wordt herbevestigd tijdens uw cruise. Beperkte plaatsen.

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018