Tanger

Tanger, een stad van vele gezichten en een roemrijke geschiedenis, ligt aan de straat van Gibraltar. Door deze strategische ligging werd de stad veelvuldig bezet en deze volkeren lieten hier dan ook hun stempel achter. Verscheidene artiesten zoals Matisse en Delacroix wisten als geen ander het speciale karakter van Tanger vast te leggen. Het hinterland wordt gevormd door charmante dorpjes waar u nog kennis maakt met de authentieke lokale bevolking. Onderweg kan u genieten van enkele prachtige panorama's. Eens aan de kustlijn is het dan weer moeilijk kiezen tussen de vele verscholen en verlaten baaien die u uitnodigen voor een frisse duik. Maar Tanger is natuurlijk ook een havenstad, en deze biedt u een uitstekend zicht op de spaanse kustlijn. Tanger is dan ook als een van de belangrijkste verbindinspoorten tussen Europa en Afrika.


TGR01 - STADSRONDLEIDING AAN TANGER (HALVE DAG)
 
Op het kruispunt tussen Europa en Afrika opent Tanger de deur naar Marokko. Deze levendige stad laat u van de ene verbazing in de andere vallen. Een enorme verscheidenheid aan mensen, de onbekende geuren van de marktjes en de vele verschillende talen die er gesproken worden. Uw bezoek begint met een zicht op de residentiƫle wijken en een stop bij de prachtige Hercules-grotten. Hierna gaat u terug in de richting van het centrum om aan een wandeling tussen de smalle straatjes van Medina te beginnen, met als hoogtepunt een bezoekje aan het Kasbah Museum. Uw excursie houdt ook een echte folkloristische show in en u krijgt ook nog wat vrije tijd om de talrijke winkeltjes van dichterbij te bekijken.

LET OP: Een drankje inbegrepen.

 

 
TGR02 - TETOUAN (HALVE DAG)
 
Tetouan is gelegen tussen de gigantische bergen van het Rif en werd gebouwd in 1307. Toen deed het dienst als militaire basis om het hele land te beschermen tegen invallen van de Portugese soldaten, die op dat moment in Ceuta zaten. Deze excursie omvat de transfer naar dit authentieke plekje midden in de bergen, een wandeling doorheen de smalle straatjes van de Medina en de soeks. De Bab Akla School komt als laatste aan bod, alvorens u wat tijd hebt om de nodige souvenirs te kopen. De trip houdt ook een drankje en een folkloristische show in.

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018