Alesund

De stad Alesund is gebouwd op drie schereneilandjes min of meer bij de monding van de Storfjord. Het is een vrij jonge stad die officieel pas in 1848 gesticht werd. Ze dankt haar bestaansrecht vooral aan de visserij. Nog steeds is het de grootste vissershaven van Noorwegen.


ASD01 - WANDELING IN DE STAD ALESUND (3 UUR)
 
De stad Alesund, gesticht in 1793, is één van de belangrijkste havensteden in Noorwegen. De stad werd in 1904 verwoest door een hevige brand die het hele stadscentrum vernietigde.Het stadscentrum werd herbouwd in art-nouveaustijl: Alesund is nu één van de weinige steden in art-nouveaustijl in de wereld. Geniet van deze stadswandeling en bezoek de Borgund kerk en het openluchtmuseum, die een unieke collectie van lokale boten bevat. Een halte in Aksla is ook voorzien. Terugkeer naar de haven.

LET OP: Gidsen in alle talen kunnen niet beschikbaar zijn.

 
ASD02 - GISKE-EILANDEN EN GODOY (3 UUR)
 
Snelle wandeling door de stad Alesund vervolgd door de Akslaberg waar u een aangrijpend zicht hebt op de hele stad. Na een tunnel komt u op het Giske-eiland terecht, dat een belangrijke rol speelde in de Vikingperiode. U zal de kapel Giske bezoeken, een romaanse kerk in marmer van 1135. Vervolgens gaat u naar Godoy. Daar zal u het charmante dorpje Alnes met zijn vuurtoren zien.

LET OP: Gidsen in alle talen kunnen niet beschikbaar zijn.

 

 
ASD03 - BEZOEK VAN DE STAD TE VOET (2 UUR)
 
Alesund is één van de laatste steden in de wereld in art-nouveaustijl. Tijdens een tocht van twee uur, zal u begeleid worden door de kronkelende straatjes en kan u pittoreske details van de gebouwen aanschouwen en de geschiedenis van de stad ontdekken. Na de verwoestende brand van 1904, werd de stad herbouwd in art-nouveaustijl of “jugendstil”. Na dit bezoek, zal u kunnen genieten van een koffiepauze. Terugkeer naar het schip.

LET OP: Het hele bezoek gebeurt te voet. Beperkt aantal plaatsen. Gidsen in alle talen kunnen niet beschikbaar zijn.

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018