Dover

Dover (Nederlands voorheen Daveren) is een belangrijke havenplaats in Engeland, in het graafschap Kent. De stad ligt aan het Nauw van Calais (of Straat van Dover), zoals het oostelijk deel van Het Kanaal wordt genoemd.De stad is van oudsher van maritiem belang geweest. Al voor de Romeinen (die de stad Dubris Portus noemden) was Dover een voor de hand liggende invalsplaats, omdat het op slechts 34 kilometer van de Franse kust ligt. Tot 1923 was Dover een marinebasis; daarna werd de haven vooral aangewend voor civiele doeleinden. Er zijn veerverbindingen met verschillende plaatsen op het vasteland van Europa: Calais, Duinkerke en Boulogne in Frankrijk, en Zeebrugge in België. Daarmee heeft de stad de belangrijkste haven voor het verkeer over Het Kanaal.
Momenteel heeft agglomeratie Dover zo'n 37.000 inwoners. Visserij, industrie en vooral het toerisme en de havenactiviteiten zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten.Dover is befaamd om de witte krijtrotsen (de white cliffs of Dover). Ook is er een imposant kasteel (Dover Castle), met de resten van een Romeinse vuurtoren uit de 4e eeuw. In de Tweede Wereldoorlog was de stad het mikpunt van zware bombardementen.


DOV01 - LONDENS PANORAMA (7 UUR ZONDER LUNCH)
 
U zal genieten van een begeleid bezoek van één van de mooiste steden van de wereld, de Britse hoofdstad. Deze excursie biedt u een algemeen zicht van Londen met haar traditionele “bobbies”, haar rode bussen, haar kerken, haar indrukwekkende standbeelden en haar elegante pubs. U zal het Buckingham Palace, de abdij van Westminster, de Big Ben, de kathedraal van St Paul, het parlement en de brug van Londen zien.

LET OP: Lunch niet inbegrepen.

 

 
DOV02 - CANTERBURY (4,5 UUR)
 
Op weg naar Canterbury, één van de belangrijkste plekken van Engeland en stad van de sprookjes van Geoffrey Chaucer, nu beschouwd als werelderfgoed. Een middeleeuwse en moderne sfeer zal u vergezellen tijdens deze excursie. Uw gids zal u de belangrijkste facetten van de kathedraal van Canterbury laten zien alvorens u tijd te geven voor een bezoek van het interieur.

 

 
DOV03 - RYE, DE MIDDELEEUWSE STAD EN WANDELING IN HET GRAAFSCHAP (4,5 UUR)
 
Bij het verlaten van Dover begint uw panoramische wandeling door het graafschap met zijn landelijke zones met boerderijen, kleine stadjes en dorpjes. U gaat langs Tenterden waarvan het centrum zich over de Grote Baan spreidt, met zijn winkels en huizen met gevels van de 16e en 18e eeuw. U komt aan in Rye, een stad omsloten door de zee, dat nu een stad is met een rijke markt en met als voornaamste activiteiten vissen en keramiek. Snel bezoek aan het centrum “Heritage” en u zal tevens een prachtige maquette van de stad zien. Vrije tijd om zelf deze prachtige middeleeuwse stad Rye te ontdekken en te bewonderen. 

 

 
DOV04 - KASTEEL VAN LEEDS (4,5 UUR)
 
Op weg naar Leeds, waar u een bezoek brengt aan één van de meest romantische en meest antieke kastelen, dat door Lord Conway tot “het charmantste kasteel ooit” werd gedoopt. Het kasteel bevindt zich in het midden van een meer en is omgeven door prachtige tuinen. Een echte duik in het hart van de natuur. Door de ruimtes één na één te ontdekken, krijgt u een mooi overzicht van de middeleeuwse meubelen, wandtapijten en schatten. Vrije tijd en terugkeer naar Dover.

 

 
DOV06D - EEN BEZOEK AAN DE KATHEDRAAL VAN CANTERBURY (5,5 UUR)
 
We verlaten de haven en komen aan in Canterbury. De stad heeft veel van zijn middeleeuwse karakter bewaard en lange stukken van de stadsmuren, gebouwd in de 13e en 14e eeuw op Romeinse fundamenten, staan nog overeind. De kathedraal, die dateert uit de tijd van de Normandiërs, torent boven de stad uit: wat de kathedraal zo uniek maakt, is de prachtige architectuur en het broze middeleeuwse gebrandschilderde glas behoort tot het mooiste van het land. Onze deskundige gids weet alles over de kathedraal en toont ons de belangrijkste kenmerken van dit gebouw. De tour eindigt in de luchthaven van Heathrow of Gatwick.

LET OP: Deze excursie alleen beschikbaar voor passagiers die ontschepen en vanaf 17.30 uur een vlucht hebben in de luchthaven van Heathrow of Gatwick. De duur van de tour omvat ook de transfer naar de luchthaven.

 

 
DOV07D - SIGHTSEEING IN LONDEN (5,5 UUR)
 
We verlaten het schip en maken een rit door Londen, om een algemene indruk op te doen van deze bruisende wereldstad. Na vertrek uit Dover neemt deze excursie ons mee voor een tocht door de hoofdstad om alle bezienswaardigheden te bekijken vanuit onze comfortabele bus. We rijden langs Westminster, Whitehall, het Parlement en de klokkentoren Big Ben. Onze gids wijst ons op St. James Palace en de beroemde winkelstraten. De excursie eindigt in de luchthaven van Heathrow.

LET OP: Deze excursie is alleen beschikbaar voor passagiers die ontschepen en vanaf 17.30 uur een vlucht hebben in de luchthaven van Heathrow. De duur van de tour omvat ook de transfer naar de luchthaven.

 

 
DOV08 - WANDELEN LANGS DE WITTE KLIFFEN (4,5 UUR)
 
Dover is bekend om zijn witte kliffen die de wacht houden bij de toegangspoort tot Engeland; de rotsen zijn onsterfelijk gemaakt in liedjes, boeken en kunstwerken. De kalk is gemaakt van miljoenen kleine schelpdieren en koraal van de zeebodem en is poreus, zacht en wordt makkelijk uitgesleten door de golven. De kliffen worden dus continu geërodeerd. Onze tour voert ons eerst langs de kliffen en de omliggende kust en daarna naar het bezoekerscentrum White Cliffs. Een wandeling van 1,5 uur langs het heuvelachtige pad geeft ons een onvergetelijk zicht op de kliffen, ideaal om foto’s te nemen. Op een heldere dag kan u de kliffen aan de Franse kust zien. Onze wandeling brengt ons bij de vuurtoren van South Foreland die we ook bezoeken. Het mooiste uitzicht – dat de klim van 73 treden meer dan waard is - krijgt u vanaf het balkon van de vuurtoren: een prachtig panorama over het oosten van Kent, het Engelse Kanaal en de Noordzee.

LET OP: De excursie omvat bijna 3 uur wandelen van en naar de vuurtoren op oneffen en heuvelige ondergrond; dit wordt niet aangeraden voor passagiers die slecht ter been zijn. Alleen Engelstalige gids beschikbaar.

 

 
DOV09 - CANTERBURY EN WALMER CASTLE (7 UUR ZONDER LUNCH)
 
Na een korte rit vanuit Dover door de provincie Kent, die bekendstaat als de “tuin van Engeland”, komen we in het historische en pittoreske Canterbury aan, de stad die beroemd is om zijn kathedraal en de vermaarde site die tot het werelderfgoed van Unesco behoort. De stad ligt aan de rivier Stour in een van de meest aantrekkelijke uithoeken van het landelijke Kent. De weelde van Canterbury is te danken aan de pelgrims die in de middeleeuwen in de stad terechtkwamen om het graf van de aartsbisschop van Canterbury, Thomas Becket, te bezoeken die in de kathedraal werd vermoord. Geniet van een korte wandeling in de stad voordat u de indrukwekkende Normandische kathedraal bezoekt. Vrije tijd om te lunchen (niet inbegrepen), voordat we weer in de bus stappen en naar Walmer Castle rijden. Walmer Castle werd aanvankelijk tijdens het bewind van Henry VIII gebouwd als onderdeel van een reeks verdedigingswerken langs de kust tegen de katholieke invasie vanuit Europa. In de loop van de tijd is het kasteel tot een elegante residentie uitgegroeid. Bezoek aan het kasteel en terugkeer naar Dover. 

 

 
DOV10 - LONDEN OP EIGEN HOUTJE (11 UUR ZONDER LUNCH)
 
Deze niet begeleide excursie is bedoeld voor diegenen die zelfstandig de bezienswaardigheden willen ontdekken of willen winkelen in de prachtige hoofdstad van Groot-Brittannië. Na het verlaten van de haven gaan we per 2 uur durende bustransfer naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. We stappan uit in het centrum van Londen, vlakbij de grote winkelstraten, maar ook de belangrijkste toeristische attracties. U heeft een paar uur vrije tijd om te besteden deze bruisende stad. Hierna keren we in de middag terug naar Dover.

LET OP: Gids en lunch niet inbegrepen. De excursie omvat een 2 uur durende bustransfer per enkele reis. 

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018