Oslo

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is een van de grootste steden ter wereld. Niet qua inwonersaantal maar qua oppervlakte. Dit heeft de stad te danken aan de uigestrekte natuurgebieden die perfect geïntegreerd zijn binnen de stad. Oslo ligt vlakbij het Oslofjord, met zijn lengte van 107 kilometer het vijfde grootste fjord van Noorwegen. In de zomer biedt het fjord tal van wateractiviteiten en in de winter liggen de skigebieden er wit bij. Maar niet alleen natuurliefhebbers vinden hier hun gading. Als je houdt van kunst en cultuur zit je in Oslo zeker goed. Oslo is meer dan 1000 jaar en biedt dan ook tal van bezienswaardigheden. Zo vindt je in het Munchmuseum de schilderijen van de wereldberoemde Noorse kunstenaar Edvard Much, waaronder De Schreeuw en in het Vigelandpark staand de sculpturen van Gustav Vigeland. Verder heb je nog het 13de eeuwse kasteel Akershus Festning en het Vikingschipmuseum waar je de impresionante schepen kan bewonderen. Ook de culinaire fans en de uitgaanstype's onder ons zullen zich zeker thuis voelen in Oslo, want de stad heeft enkele met michelinsterren bekroonde restaurants en zowel traditionele cafeetjes als trendy nachtclubs.
 
 

OSL01 - BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN OSLO (4 UUR)
 
U verlaat de haven voor een panoramische wandeling door de stad. U wandelt door de straten van de Noorse hoofdstad en ziet de belangrijkste plekken zoals het gemeentehuis, het parlement, het Nationale Theater en de Koninklijke Residentie. Bezoek aan het Vigeland Park, een echt openluchtmuseum, om de meesterwerken van deze bekende beeldhouwer te bewonderen. In het park zijn er meer dan 150 standbeelden die de verschillende stadia in het leven van de mens symboliseren. Vervolg naar het uitzichtpunt Kragstotte op de Holmenkollen vanwaar u een prachtig zicht hebt op de stad en de fjord. Kleine wandeling door Oslo. Vrije tijd om aankopen te doen en terugkeer naar de haven.LET OP: De excursie omvat een wandeling op oneffen ondergrond.

 

 
OSL02 - STADSRONDLEIDING, VIKINGEN EN MUSEUM VAN KON TIKI (3 UUR)
 
De excursie begint met een bezoek aan het Vigeland Park, een echt openluchtmuseum, om er de meesterwerken van deze bekende beeldhouwer te bewonderen. In het park zijn er meer dan 150 standbeelden die de verschillende stadia in het leven van de mens symboliseren. Vervolg tot het schiereiland van Bygdøy om er het museum van Vikingschepen te bezoeken. Het omvat drie authentieke schepen uit de Vikingperiode uit de jaren 900 – 1000 v. Chr. Een andere halte bij het Kon Tiki Museum waar het vlot in basalt, gebruikt door Thor Heyerdahl tijdens zijn overtocht van de Stille Oceaan, tentoongesteld wordt. Het schip van koning Ra II is er ook tentoongesteld. De excursie eindigt met de transfer naar het centrum van Oslo waar u de belangrijkste plekken ziet.

 

 
OSL03 - STADSRONDLEIDING EN OPENLUCHTMUSEUM (3,5 UUR)
 
De excursie begint met een panoramische busrit waarbij u de belangrijkste monumenten van de Noorse hoofdstad te zien krijgt. Bezoek aan het Vigeland Park, een echt openluchtmuseum, om er de meesterwerken van deze bekende beeldhouwer te bewonderen. In het park zijn er meer dan 150 standbeelden die de verschillende stadia in het leven van de mens symboliseren. Vervolg tot het schiereiland van Bygdøy. U bezoekt een openluchtmuseum waar u 150 houten gebouwen van verschillende Noorse gebieden kan bewonderen. De kerk van Gol Stave uit de 13e eeuw maakt deel uit van de monumenten die u zal zien. U zal genieten van een wandeling door het centrum van Oslo alvorens terug te keren naar het schip. De passagiers die niet wensen deel te nemen aan de wandeling kunnen met de bus terugkeren naar de haven.

LET OP: Lange wandeling voorzien.

 

 
OSL05 - GROTE STADSRONDLEIDING IN OSLO EN IN DE GLASFABRIEK HADELAND (8 UUR + LUNCH)
 
U rijdt door het centrum van Oslo en ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden: de vesting van Akershus, het parlement, de hoofdstraat “Karl Johan”, het koninklijk paleis en het Nobel Instituut. Dan gaat u naar het schiereiland van Bygdøy dat het grootste deel van de musea van de stad bevat. U bezoekt het museum van Vinkingschepen met drie authentieke schepen uit de Vikingperiode uit de jaren 900 – 1000 en talrijke voorwerpen die aan boord werden gevonden, zoals werktuigen en juwelen. Dan ontdekt u de prachtige gronden van het graafschap van Jevnaker om er de 230 jaar oude glasfabriek Hadeland te bezoeken. Ze is gelegen dicht bij het charmante meer van Randsfjorden. U zal er de glasblazers ontdekken, u kan er aankopen doen en mooie Noorse souvenirs meenemen. U zal een lunch krijgen in een hotel alvorens terug te keren naar Oslo om er uw stadsrondleiding verder te zetten. U zal naar het Vigeland Park gaan waar u beeldhouwwerken zal kunnen bewonderen die het Noorse leven symboliseren.

LET OP: Deze excursie is alleen beschikbaar voor passagiers van de MSC Lirica.

 

 
OSL06 - SIGHTSEEING IN OSLO (3 UUR)
 
Excursie voor al wie van op zijn comfortabele stoel in de bus een overzicht wil van de belangrijkste bezienswaardigheden in Oslo. U verlaat de haven en begint een panoramische rondleiding per bus door de Noorse hoofdstad voorbij het nieuwe Operahuis, de vesting van Akershus, het parlement, het koninklijk paleis, het nationaal theater en het Nobel Instituut. We houden kort halt aan de ingang van het Vigeland Park om foto’s te nemen van de 150 bronzen en granieten beeldhouwwerken van Gustav Vigeland die de verschillende stadia in het leven van de mens symboliseren. De rondrit gaat verder naar de mooie residentiële wijken van Oslo tot aan de berg Holmenkollen vanwaar u een fantastisch uitzicht op de stad en de fjord hebt. Het laatste deel van de rondrit brengt u naar het schiereiland Bygdøy waar de meeste musea gelegen zijn. Terugkeer naar de haven.

 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018