Trondheim

Trondheim is met meer dan 160.000 inwoners de derde grootste stad van Noorwegen. Trondheim is vooral bekend om zijn gezellige haven en vele studenten en heeft alles van een bruisende studentenstad in gecombineerd met de romantische toets van een mooie havenstad.Onder de belangrijkste bezienswaardigheden vinden we die Nidaroskathedraal met het aartsbisschoppelijk paleis. Beiden zijn ze te vinden zij aan zij in het oude historische centrum van Trondheim. De grote kathedraal, waarvan de bouw aanving in 1070, is tot op heden het belangrijkste gotische monument in Noorwegen en was tijdens de middeleeuwen de belangrijkste christelijke pelgrimplaats in Noord-Europa met pelgrimroutes vanuit Oslo in het zuiden van Noorwegen en vanuit Jämtland en Värmland in het naburige Zweden.
Onder de andere bezienswaardigheden vinden we het Fort Kristiansen, gebouwd van 1681tot 1684, waar de zweden in 1718 verdreven werden. Maar ook Munkholmen, een vakantie-eiland met een verleden als gevangenis, fort en klooster evenals Stiftgärden, de koninklijke residentie. En niet te vergeten Sverresborg, het middeleeuwse kasteel van koning Sverre en nu een prachtig openluchtmuseum en het standbeeld van Olav Tryggvason, een obelisk op een plein in het centrum van Trondheim.


TRM01 - STADSRONDLEIDING PER BUS (HALVE DAG)
 
Tijdens deze excursie krijgt u een algemene rondleiding in Trondheim per bus en per tram. U gaat aan boord van de Graskall Line Trolley die in 1924 openging en sindsdien een plaats heeft verworven in het alledaagse leven in Trondheim. U rijdt door een buurt met pittoreske en kleurrijke houten huisjes en de oude vestingmuren uit de 16e eeuw.

LET OP: De beschikbaarheid van gidsen in bepaalde talen kan beperkt zijn. Beperkt aantal plaatsen. 

 

 
TRM02 - STADSRONDLEIDING (HALVE DAG)
 
Geniet van uw bezoek aan deze stad die in 997 door de Vikings werd gesticht. Deze excursie omvat een bezoek aan de Nidaros-kathedraal, waarvan het oudste gedeelte uit de 12e eeuw dateert, en aan het openluchtmuseum. Geniet van een korte wandeling door het centrum naar het uitkijkpunt Byasen voor een laatste blik op deze charmante stad.

LET OP: De beschikbaarheid van gidsen in bepaalde talen kan beperkt zijn. 


 
TRM03 - TREKTOCHT (HALVE DAG)
 
We verlaten de stad met zijn kleurrijke houten huisjes en rijden naar Byamarka, het recreatiegebied ten westen van Trondheim. Van hier vertrekt u voor een twee uur durende trektocht door de natuur naar Lian, waar er koffie en gebak zal worden geserveerd. Terugkeer naar de haven per bus.

LET OP: De beschikbaarheid van gidsen in bepaalde talen kan beperkt zijn. Deze excursie wordt niet aanbevolen aan passagiers die slecht ter been zijn.

 

 
TRM04 - RINGVE MUSEUM EN NIDAROS-KATHEDRAAL (HALVE DAG)
 
Geniet van een kort bezoek aan deze stad die in 997 door de Vikingkoning Olav werd gesticht. Deze excursie omvat een bezoek aan de Nidaros-kathedraal, die op het graf van de koning werd opgericht en waarvan het oudste gedeelte uit de 12e eeuw dateert. We rijden over de heuvel naar het Ringve Museum, het enige museum in Noorwegen dat in muziekinstrumenten is gespecialiseerd. Geniet van het bezoek en werp een blik op exotische instrumenten uit de hele wereld.

LET OP: De beschikbaarheid van gidsen in bepaalde talen kan beperkt zijn. 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018