Key West

Key West is een plaats (city) en een eiland in de Amerikaanse staat Florida, en valt bestuurlijk gezien onder Monroe County. Voor de tijd van Columbus was de plaats bewoond door de indianenstam Calusa. In 1521 bracht de eerste Europeaan, Juan Ponce de León, een bezoek aan het gebied. Toen Florida een Spaanse kolonie werd ontstond er een volwaardige stad.De beroemde schrijvers Ernest Hemingway en Tennessee Williams waren inwoners van Key West.
In Key West is het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten dat behoort tot het continent Amerika. Het zuidelijkste punt van de hele Verenigde Staten is in Ka Lae op het eiland Hawaï in de staat Hawaï.

 

KYW01 - CONCH TREIN OF STADSTROLLEY (1 UUR)
 
De voertuigen bevinden zich op 230 meter van de pier. U kunt kiezen tussen een oude stadstrolley en de wereldbekende conch-trein. De tocht gaat door de oude stadskern die een vermenging is van tropische planten en bloemen. U komt ook langs de historische zeehaven, Southernmost point, het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. U komt meer te weten over de unieke rol van Key West tijdens de Burgeroorlog en over de droom van Henry Flager die uitkwam. U wordt meegenomen doorheen de gouden eeuw van nederzettingen en doorheen de spannende tijden van het ontstaan van de spoorwegen.

LET OP: Alleen Engelstalige gidsen beschikbaar.

 


KYW02 - STADSTROLLEY EN HUIS VAN ERNEST HEMINGWAY (2 UUR)
 
Reis met ons doorheen de tijd aan boord van een treintje of trolley. U komt aan bij de voertuigen en stapt op een oude stadstrolley of op de wereldberoemde conch-trein. We nemen u mee naar de periode voor de “civilisatie” met haar woeste Indianen. Ontdek het rijkelijk begroeide, tropisch eiland van deze tijd en de charme en elegantie van een van Amerika’s unieke architecturale geneugtes. Leer figuren als Ernest Hemingway en Harry S Truman kennen. U komt voorbij de historische zeehaven, Southernmost point, het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Na uw toer rond het eiland, brengt u een bezoekje aan het huis van Ernest Hemingway.

LET OP: Enkel Engelstalige gids beschikbaar

 


KYW03 - VERNIELERS, PIRATEN EN PLUNDERAARS (2 UUR)
 
Wanneer u Pirate Soul binnengaat, weet u onmiddellijk dat u zich in een piratenmuseum bevindt. In de kronkelende gangetjes van het museum ontdekt u een unieke verzameling authentieke piratenartefacten met interactieve, technologische elementen, die een historisch avontuur door het “Gouden Tijdperk van Zeeroverij” onthullen. Er is interactie mogelijk met historische feiten, mythes, folkore en met vele bekende piraten uit de geschiedenis. U kunt het originele logboek zien van de laatste reis van Kapitein Kidd, de zeldzame wanted poster van 1696 voor de gevreesde Henry Every, een assortiment van zeldzaam piratengoed, kanonballen, vlaggen, boeken, kaarten, kleren enz.

LET OP: Enkel Engelstalige gids beschikbaar

 


KYW04 - ZEILEN MET EEN CATAMARAN SAIL EN SNORKELEN (3 UUR)
 
Snorkel in de populairste attractie van Key West: het koraalrif en het glasheldere, blauwe water van het paradijseiland. Deze catamaran wordt al bijna dertig jaar door toeristen en plaatselijke bewoners gebruikt om het koraalrif van Key West te verkennen. Het avontuur begint wanneer u aan boord stapt van de catamaran en de spanning voelt.    
   
LET OP: Snorkelmateriaal wordt ter plaatse uitgedeeld. Minimumleeftijd om te snorkelen is 12 jaar. We raden u aan om een handdoek en zonnecrème mee te nemen. Alleen Engelstalige gids beschikbaar.

 


KYW05 - WHITE KNUCKLE THRILL BOOTTRIP (2 UUR)
 
Ervaar de adrenaline kick van een high-speed sensatie boottocht. We vertrekken vanaf de haven en stappen aan boord van een comfortabele en met air-conditioning gekoelde voertuig. U komt aan aan de jachthaven waar de fun echt begint! Draag uw reddingsvest en na een korte veiligheidsbriefing, maakt u zich klaar voor de coolste 30 minuten durende bootrit die u ooit zal gehad hebben! De White Knuckle heeft een Chevy 502 motor, en doordat het geen propeller heeft, brengt het geen schade toe aan het zeeleven of aan het milieu.

LET OP: Beperkte plaatsen. Er is geen gids. U krijgt uitleg alleen in het Engels. Minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar oud. Door het actieve karakter van de excursie is het niet toegestaan dat zwangere vrouwen, en personen met rug / nek verwondingen deelnemen. Deze excursie is niet geschikt voor gasten met beperkte mobiliteit.

 


KYW06 - SNORKELING KAYAK & DOLFIJNEN (4 UUR)
 
U start met een kajak door het heiligdom van de zee, waar je een groot deel van het locale zee- en vogelleven ziet. U wordt gegidst door de winderige mangroves. Daarna kunt u snorkelen in de ondiepe wateren waar het waarnemen van haaien en het Cubaanse schipswrak niet ongewoon zijn. U krijgt het snorkelmateriaal en handige tips. Na het snorkelen, wordt u meegenomen naar een speciale locatie die de locale bevolking de “Dolphin Playground” noemen en waar u hopelijk een glimp kunt opvangen van de dolfijnen in hun locale omgeving.

LET OP: Beperkte plaatsen. De uitleg wordt enkel in het Engels gegeven.  Het beleid is om enkel waar te nemen en nergens schade te berokkenen. Er is geen garantie over welke soort dieren u zult zien. Minimum leeftijd om deel te nemen is 12 jaar. Deelnemers moeten in een goede fysieke conditie zijn. Breng uw zwemkleding mee, bescherm jezelf tegen de zon en breng een handdoek mee.

 


KYW07 - KAYAK IN HET WILD (3 UUR)
 
U gaat aan boord van één van de comfortabele boten en gaat naar de Key West National Wildlife Refuge. Onze bestemming is het eiland “Archer Key” waar u aan boord gaat om te kajakken. Ontdek ondiep en helder water die het huis zijn van een grote variatie aan zeeleven, planten en vogels. Dit gebied  is een zeeheiligdom, zowel boven als onder het water.

LET OP: deelnemers moeten in een goede fysieke conditie verkeren. Zorg ervoor dat u uw zwemkleding onder uw gewone kleding draagt, bescherm uzelf tegen de zon en breng een handdoek mee. Er zijn opbergruimtes om droog materiaal in de boten op te bergen.

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018