San Juan

San Juan is de hoofdstad en grootste stad van Puerto Rico en is gelegen in het noorden van het eiland. Maar San Juan is ook een havenstad, van waaruit grote hoeveelheden suiker, tabak, koffie en fruit worden geëxporteerd, voornamelijk naar de Verenigde Staten. De economie is voornamelijk afhankelijk van het tourisme, de brouwerijen, rum, metaalprodukten, cement en kleding.Onder de bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn vallen de historische gebouwen zoals het El Morro-kasteel, het kasteel van San Cristobal. En ook La Fortaleza, een versterkt kasteel, dat nu gebruikt wordt als residentie van de gouverneur.

 

SJU01 - SAN JUAN PANORAMISCHE TOER (2,5 UUR)
 
Ontdek de stad San Juan! U maakt een panoramische toer doorheen de historische “oude stad” waar u de typische architectuur van de zeventiende eeuw kan bewonderen, die wordt gekenmerkt door smalle, steenachtige straatjes. U bezoekt ook de “nieuwe stad” van San Juan. Dool doorheen het historische centrum en bewonder de vele bezienswaardigheden.U brengt ook een bezoekje aan het oude kasteel van San Cristobal dat dateert uit 1634. Daarna is er nog tijd om te gaan shoppen!

LET OP: beperkte plaatsen. Het bezoek aan het kasteel is individueel. Enkel Spaans- en Engelstalige gidsen beschikbaar.

 

 
SJU02 - EL YUNQUE-REGENWOUD (4,5 UUR)
 
Laat de bruisende stad achter u en start deze excursie met een schilderachtige tocht doorheen het plattelandsgebied Rio Grande. We maken ook een tussenstop om te gaan shoppen. Het hoogtepunt van dit gebied is het spectaculaire El Yunque-regenwoud. Hier bent u omringd door een tropisch paradijs rijk aan exotische planten en watervallen.

LET OP: beperkte plaatsen. We raden u aan om gemakkelijke wandelschoenen te dragen en om een regenjas mee te brengen. Enkel Spaans- en Engelstalige gidsen beschikbaar. Deze toer is enkel voorzien op 7 november en op 3 december.


 
SJU06 - BACARDI-BELEVENIS EN SAN JUAN PANORAMA (3,5 UUR)
 
Bezoek de Bacardi-rumdistilleerderij en kom meer te weten over de geschiedenis van dit fantastische eiland en zijn uniek suikerrietdrankje. Ontdek de verschillende rumvariëteiten en hun productieproces. U bezoekt een prachtige, parkachtige omgeving, een uniek museum over de familiegeschiedenis van de Bacardi’s en de Bacardi-winkel (voor al uw souvenirs!). Daarna maakt u een ritje doorheen het oude San Juan om eeuwenoude vestingen, beveiligd met zware, stenen muren, te bezichtigen.

LET OP: Het is mogelijk dat er een lange rij staat te wachten in de Bacardi-fabriek. We vragen u om geduldig te zijn. Het bezoek aan de vesting is individueel. Enkel Spaans- en Engelstalige gidsen beschikbaar. U kan deze excursie enkel doen op: 7 november en 3 december.

 

 
SJU09 - SHOW LATIJNSE TRADITIES (2,5 UUR AVONDEXCURSIE)
 
De flamenco, de passie en het vuur van Spaanse, expressieve muziek, ontstond uit het samenspel van handen, instrumenten en muziek door Juan Carlos.Op veertienjarige leeftijd werd Juan Carlos erkend als de “jongste flamencogitarist van Spanje”. Muzikale Latijnse ritmes, zoals rumba, samba en flamenco worden in deze show weer tot leven gebracht dankzij de getalenteerde handen van Juan Carlos. 

LET OP: beperkte plaatsen. De vertoning is in het Engels. Deze excursie kan niet gemaakt worden op 12 december.             

 

 
SJU11 - KAJAKAVONTUUR IN LICHTGEVENDE BAAI (5,5 UUR AVONDEXCURSIE)
 
Er zijn over de hele wereld maar vier van deze plaatsen, waarvan drie in Puerto Rico. Beeld u in dat u doorheen de mangroves van het natuurreservaat van Las Cabezas de San Juan dwaalt, in de open lucht, onder de donkere hemel, met enkel de lichtstraal van de gerestaureerde Fajardo-vuurtoren, die zich uitstrekt over de Atlantische Oceaan als leidraad voor alle voorbijtrekkende schepen. U stapt in een kajak en het avontuur kan beginnen.Het is indrukwekkend om te zien hoe deze lichtgevende organismes de vissen en de kajak doen glimmen wanneer u uw handen in het water steekt. U zal door mangroves peddelen waar u het nachtelijk leven van de dieren zal kunnen bewonderen alsook enkele leguanen die weer op adem komen vooraleer aan hun volgende activiteiten te beginnen.Het is een onvergetelijke ervaring.

LET OP: beperkte plaatsen. De busrondrit duurt 3 uur. Enkel Spaans- en Engelstalige gidsen beschikbaar. Deze excursie kan niet gemaakt worden op 12 december.       

 

 
SJU12 - CANOPY AVONTUUR (3,5 UUR)
 
De Canopy Adventure geeft u de kans om Puerto Rico’s landschap vanuit een ander perspectief te zien. Met de assistentie van een professionele gids wordt veiligheidsmateriaal voorzien (Harnas, handschoenen en helm). Dan kan je ‘zeilen’ van boom naar boom en van platform naar platform in een netwerk van katrollen en dubbele horizontale kabels die 3-20 meter boven de tropische regenwoudgrond hangen. Het avontuur bestaat uit observatieplatforms, horizontale passages, een tarzanzwaai, hangbruggen en een spannende verticale afdaling.

LET OP: beperkte plaatsen. De deelnemers moeten langere periode een fysieke inspanning laan kunnen, intensief wandelen, klimmen of fietsen. Er kunnen meerdere trappen, hellingen, keien en ander ruw terrein voorkomen tijdens de excursie. Deze excursie is heel actief en zijn gemaakt voor deelnemers met een uitstekende gezondheid en een zeer goede fysieke conditie. Het totaal gewicht van de de deelnemers in de kayak mag niet meer bedragen dan 120kg. Gesloten schoenen zijn aangewezen. Deze toer wordt enkel gedaan op 7 november en 3 december.

 

 
SJU13 - INTERACTIEVE SALSA SHOW ( 2 ½ UUR AVONDEXCURSIE)
 
U salsanacht begint wanneer u de haven verlaat. Wanneer we klaar zijn om te vertrekken zal de gastheer het publiek inleiden in het salsaritme en zal hij een overzicht geven van waar het komt en hoe het deel uit ging maken van de Puerto Ricaanse cultuur en identiteit. Onze salsadansers zullen het publiek entertainen met hun ongelofelijke energie en enthousiasme. Onze live band zal veel van de klassieke salsa sings van de jaren ’70 spelen en het feest kan beginnen. Onze salsa leraars zullen de gasten door elke stap van de dans leiden.

 

 
SJU14 - AVOND RIT IN SAN JUAN (2 UUR AVONDEXCURSIE)
 
Puerto Rico is bekend als de “Schitterende ster van de Caribbean”. U zal door de capitol van Puerto Rico rijden. We rijden door de oude stad op kasseistenen die dateren uit de 16e eeuw. U komt langs uitkijkpunten zoals het San Cristobal fort gebouwd in 1634, het Capitol gebouw uit 1923 en veel meer terwijl we door de Norzagaraystraat rijden om de Spaanse architectuur te zien van het oude San Juan. Geniet van het panoramische uizicht op het nieuwe San Juan.

LET OP: Doordat de excursie ‘s avonds doorgaat, kan het zicht beperkt zijn.

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018