Charlottetown

Charlottetown is een Canadese stad en de hoofdstad van de provincie Prins Edwardeiland. Charlottetown werd in 1855 eerst als gemeente verenigd, waarna het in 1885 tot stad werd uitgeroepen. De stad is tevens de hoofdplaats van het district Queens County. Charlottetown is een populaire bestemming in het oosten van Canada voor bezoekers uit andere provincies aan de zee, het centrum van Canada en het noordoosten van de Verenigde Staten. De stad ligt immers erg centraal in de provincie en beschikt over de nodige openbare diensten. Het straatbeeld van de centraal gelegen binnenstad met talloze Victoriaanse huizen en gebouwen is erg aantrekkelijk, net als de ontwikkelingsprojecten aan de waterkant, waar de voorbije decennia op voormalige industriegebieden wandelpaden en parken werden aangelegd. Populaire bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de provinciale wetgevende macht in het Province House, waar de Charlottetown Conference werd gehouden, alsook Founders Hall, een recent ontwikkeld onderhoudsgebouw voor de spoorwegen waar je tegenwoordig terechtkunt voor een interactieve trip doorheen de ontstaansgeschiedenis van Canada.

In het Confederation Centre of the Arts is er live theater te zien en wordt in de zomermaanden het Charlottetown Festival georganiseerd. Het centrum is tevens een nationaal erkende kunstgalerie. In de onmiddellijke omgeving van het Confederation Centre bevinden zich nog tal van andere kleine theaters en galerieën, zoals het MacKenzie Theatre, het kunstgilde, de galerie Pilar Shepard en de galerie Kier.


CHA01 - CHARLOTTETOWN MET DUBBELDEKKER (1 ¼ UUR) 
 
Een unieke en ideale manier om de charme van Charlottetown te ervaren. Breng een bezoek aan de stad aan boord van een authentieke dubbeldekker bus. U heeft dan de gelegenheid om de stad te bewonderen en we komen tevens langs de belangrijkste hoogtepunten: Provinciehuis, Beaconsfield, de Lieutenant Governor's Mansion, Victoria Park, Universiteit van Prince Edward Island. Tevens is er de mogelijkheid om Stichters Hall te bezoeken - de geboorteplek van Canadees Paviljoen.
LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.
 


 
CHA02 - THE ANNE OF GREEN GABLE ULTIMATE EXPERIENCE (4 ½ UUR) 
 
Bekijk de prachtige boerderijen en rood zand kliffen van Prince Edward Island als u langs de Blue Heron Drive aan de Kindred Spirits Anne van Green Gables museum in Silver Bush reist. Hier zult u genieten van thee/koffie of limonade en zelfgebakken koekjes met de Campbell Familie, vrienden van de familie van Lucy Maud Montgomery. Maak met Mattew een ritje lang het Meer van Shining Waters. Volgende stop is bij Cavendish, waar u een bezoek aan de historische plaats Green Gables, de landbouwgrond, die Lucy Maud Montgomery geïnspireerd heeft om haar beroemde boeken te schrijven!
LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.
 


 
CHA03 - VERKEN LAND EN ZEE MET EEN “DUCK CRUISE” (1 UUR) 
 
Een unieke en grappige manier om het historische deel van deze Canadese stad te ontdekken. Door een amfibisch voertuig in de vorm van een eend welke een boot en wagen voor op land is. Geniet van een korte tour die u door het erfgoed van de wijk Charlottetown. U passeert historische huizen welke dateren uit de vroege jaren 1800 en leer meer over de oorsprong van de stad die de rol had in de vorming van het hedendaagse Canada. Een letterlijke plons in het water voor een ontspannende rondvaart door de haven. Uw gids zal u meer vertellen over historische feiten en folklore.
LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise
 

 


CHA04 - PANORAMISCH EILANDRIT (3 ¾ UUR) 
 
Wanneer u deelneemt aan deze excursie zult u de glooiende heuvels en pastorale schoonheid van Prince Edward Island ontdekken op een mooie tocht langs de mooie zuidelijke oever van de kleinste en groenste provincie van Canada. U brengt een bezoek aan het schilderachtige dorpje van Victoria-by-the-Sea met zijn schilderachtige haven en de vuurtoren. Koop bijvoorbeeld leuke souvenirs tijdens de korte stop. Vervolgens gaan we naar de Confederation Bridge, een van 's werelds langste multi-span structuren die de provincie Canada met het vasteland verbind. Hierna heeft u de mogelijkheid om mooie foto's van de brug van Borden Carleton te nemen. De terugkeer naar de haven zal ook een mooi uitzicht bieden op rode aarde, aardappelvelden, weelderige bossen en een paar van de mooiste golfbanen in de wereld.

LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise

 


CHA05 - EILANDS BESTE: ANNE, KREEFT & PANORAMISCHE RIT (4 ½ UUR + LUNCH) 
 
We verlaten de pier en bereiden ons voor om Charlottetown te ontdekken, de geboorteplaats van de Canadese natie. We rijden langs de Blue Heron Drive  waar u prachtige boerderijen, dorpjes en bruisende havens ziet. U bereikt PEI’s North Shore, welke beroemd staat om de rode rotsen van de PEI National Park. Hier vindt u tevens Cavendish Beach, de ''Anne of Green Gables'' Homestead en heerlijke kreeft. Geniet van een kreeft lunch (alternatief ook beschikbaar) op het Prince Edward Island Preserve Company. Het eiland staat bekend om het lekkere eten. De eigenaren hebben een uit 1913 boterfabriek gerenoveerd in een prachtige virtine met de producten van het eiland. Het is gelegen in een van de mooiste dorpen van Canada eiland vol met charme en gastvrijheid, samen met een spectaculair uitzicht.
LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise
 

 


CHA06 - EILANDRIT & ANNE OF GREEN GABLES (4 ¼ UUR)
 
Deze excursie biedt u de mogelijkheid om de charmante provincie van Canada te zien welke beroemd staat voor de rode aarde en de witte stranden. Na een stadstour door het historische deel van Charlottetown, de geboorteplaats van Canada, zult u de stad verlaten. We passeren de gebieden van Ebenezer, Wheatley rivier en maken een stop bij de Prince Edwards Island Conserven Company met zelfgemaakte jam. Volgende stop is in Cavendish met een bezoek aan de beroemde Anne of Green Gables Homestead. Het Nationaal Park, met een wandeling bij de stranden. De terugkeer naar Charlottetown is via pastorale landbouwgrond.
 

 


CHA07 - PANORAMISCH NATUURCRUISE (4 UUR) 
 
Regen of zonneschijn deze geweldige activiteit kunt u niet missen. Op deze prachtige cruise op de prachtige rivier de Montague Erfgoed. We bezoeken zeehonden, speelse pups en de enorme grijze zeehonden van onder het toeziend oog van vogels op zee. Bekijk de adelaars en mossel-vanginstallaties als we langs de historische bezienswaardigheden varen inclusief traditionele muziek. Bekijk tevens hoe de bemanning echte kreeftenvallen plaatsen en leer meer over de plaatselijke visserij en de natuurlijke habitat. Geniet van een voorproefje van de beroemde blauwe mosselen samen met andere versnaperingen aan boord.

LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise
 

 


CHA08 - HET VERHAAL VAN CHARLOTTETOWN: EEN WANDEL EXCURSIE (1 UUR) 
 
Geniet van een wandeling met een gids langs de waterkant via het erfgoed van de wijk Charlottetown. Uw gids zal u het verhaal van Charlottetown vertellen. Over de oorsprong en de groei tot een welvarende gemeenschap tijdens het Victoriaanse tijdperk. U leert meer over de families die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de gemeenschap en het erfgoed in mooie huizen en openbare gebouwen van hout, zandsteen en baksteen hebben gebouwd. U hoort over de beroemde Conferentie van 1864 die de stad heeft haar aanwijzing als de geboorteplaats van Canada. De excursie gaat verder langs Provincie House National Historic Site en de Great George Street - een charmante nationale Historic District. De tocht eindigt bij Stichters 'Hall, gevestigd in een gerestaureerd erfgoed gebouw op de Charlottetown Waterfront. De faciliteit omvat interactieve multi-media presentaties ontworpen om de Canadese ervaring van 1864 af te beelden tot op het heden.
LET OP: gidsen in andere talen dan het Engels of het Frans dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise
 


 
CHA09 - CHARLOTTETOWN MET PAARD EN WAGEN (1 UUR) 
 
Neem een ouderwetse reis naar Charlottetown en bekijk waarom de stad ''de stad van kerken en bomen'' heet. Uw paard trekt de wagen door een paar prachtige Clydesdales en zal u door het historische centrum van Charlottetown vervoeren. Een centrum met met leuke winkeltjes en prachtige voorbeelden van Victoriaanse architectuur. We passeren tevens het historische Great George Street, Provinciehuis, Confederatie Centrum en oprichters Hall - Canada de geboorteplek van Paviljoen.
 


 
CHA10 - AVONLEA DORPSTOUR (4 UUR) 
 
Bekijk de vele hoogtepunten van Charlottetown en leer meer over de plaatselijke geschiedenis als reist naar Avonlea Village in Cavendish, Prince Edward Island. U zal de PEI Preserve Company en krijgt zelfs te kans om te genieten van lokale behouden! Vervolgens zien we hoe Prince Edward Island er zo’n 100 jaar geleden uit zag in Avonlea Village. Je zult vele personages ontmoeten uit de Anne of Green Gables verhalen en genieten van lokale entertainment. Leer tevens hoe een koe gemelkt wordt. Dit is een onvergetelijke excursie die u niet wilt missen!
 

 


CHA11 - HET BESTE VAN CHARLOTTETOWN - “TOP 10” TOUR (7 UUR) 
 
David Letterman heeft zijn eigen top 10 lijsten. We hebben er ook een. Wij hebben de ambitie om de top 10 Charlottetown ervaringen te bieden heeft op te halen. Het resultaat is een alles omvattend, een-daagse excursie die u zeker zal onthouden. Wilt u de geschiedenis van Charlottetown ervaren? We zullen u naar Great George Street, de straat oprichters van deze charmante stad en de ligging van de provincie House vervoeren, de officiële geboorteplaats van de Confederatie. Bent u een Anne of Green Gables fan? U zult Green Gables House direct herkennen als inspiratie voor de vaststelling van klassieke verhaal van Lucy Maud Montgomery. Zo geliefd is haar vroegrijpe, roodharige wees dat duizenden bezoekers van de bezoekers elk jaar naar het eiland komen om de drempel van deze bescheiden boerderij over te steken. Klaar om te genieten van unieke maritieme smaken? Uw smaakpapillen worden geprikkeld door middel van steekproeven de gelei en jam op de PEI Preserve Company, maar zorg ervoor dat u ruimte houdt want we hebben tevens een heerlijke kreeftenlunch. Wilt u van dichtbij de natuurlijke schoonheid van PEI bewonderen? Bekijk de adembenemende panorama's van kust Noord-Rustico, waar de zilte zeelucht uw geest zal voeden met het rode zand tussen uw voeten. Stap aan boord en beleeft dit avontuur.
 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018