New Port

Newport is een stad op Aquidneck Island in Newport County, Rhode Island, in de Verenigde Staten, op ongeveer 48 km ten zuiden van Providence. Newport beschikt over een van de grootste concentraties koloniale huizen in het land, met name in het Newport Historic District in de binnenstad, een van de drie National Historic Landmark Districts in de stad. Veel van de huizen werden aan het eind van de 20e eeuw hersteld dankzij subsidies van inwoonster Doris Duke, alsook andere lokale inspanningen zoals Operation Clapboard. Bijgevolg is het koloniale erfgoed van Newport erg goed bewaard gebleven. Alle documenten worden door de Newport Historical Society bewaard. Naast de koloniale architectuur is de stad ook bekend voor zijn herenhuizen uit de Gilded Age.
Met kustlijnen in het westen, zuiden en oosten is Newport vooral een zeestad. De havens wemelen van de vissersboten, motorboten en zeilboten. De stad staat bekend als de zeilhoofdstad van de Verenigde Staten. Aquidneck Island beschikt over talrijke prachtige openbare en enkele private stranden. Het grootste openbare strand van Newport, Easton's beach of First Beach, heeft zicht op de beroemde Cliff Walk. De Newport Cliff Walk wordt als een van de populairste attracties van de stad beschouwd. Het is een openbare wandelweg van 5,6 km langs de kustlijn die tot National Recreation Trail werd uitgeroepen.


NPR01 - PRACHTIGE RIT IN NEWPORT (1,5 UUR) 
 
Newport is gesitueerd in een mooie locatie langs de Atlantische kust en is opgericht in 1639 door kolonisten die op zoek waren naar religieuze vrijheid. De stad diende ook als een belangrijke zeehaven in de XVIIIe eeuw. In de volgende eeuw kwamen rijke industriëlen naar de stad en kochten ze vastgoed langs de oever van de oceaan. Op deze excursie kunt u genieten van de rijke geschiedenis en het landschap van Newport van de koloniale tijd van  de Gouden Eeuw vanuit uw comfortabele bus. U komt langs het historische district met mooie voorbeelden van koloniale, federale en Victoriaanse huizen, waarvan er veel erkend werden als Nationaal Historische Sites. Andere historische monumenten zijn de Trinity Church, Redwood Library en de gothische kerk van Saint Mary waar Jacqueline Bouvier getrouwd is met Senator John F. Kennedy. We gaan verder op de wereldberoemde 17 km lange Ocean Drive waar u kunt genieten van prachtige uitzichten en van de rotsige kustlijn. We maken een korte fotostop bij Breton Park om te genieten van het pittoreske panoramische uitzicht. Op Bellevue Avenue komt u langs de weelderige herenhuizen van de Vanderbilts, Astors en Morgans.  

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise. Beperkte plaatsen.           
 


 
NPR02 - GRAND MANSIONS EN HOOGTEPUNTEN VAN NEWPORT (3 ¼ UUR)
 
Deze excursie combineert alle hoogtepunten van Newport met een bezoek naar één van de grand mansions. U begint uw excursie met een prachtig overzicht van Newport wanneer u langs het historische koloniale gedeelte komt. Doordat Newport uitgroeide tot een belangrijke zeehaven in de XVIIIe eeuw, bouwden rijke kapiteins mooie huizen, waarvan er veel gerestaureerd en bewaard werden in hun originele staat. Daarna gaat u verder op de wereldberoemde Ocean Drive waar u een spectaculair uitzicht heeft op de rotsige kustlijn van Newport. Het volgende gedeelte van de excursie zal u onderdompelen in een wereld van rijkdom en macht zoals het bestond in het begin van de XXe eeuw met een bezoek aan de zomer “cottages” langs Bellevue Avenue die ooit gedefineerd werd als het tijdperk van “the Age of Beauty”. U zal “The Elms” of “Rosecliff” bezoeken, die allebei het leven van de Amerikaanse elite vertegenwoordigen. 

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.Beperkte plaatsen. Door de populariteit van de Newport Mansions, dient u er rekening mee houden met een wachttijd van ongeveer 30 minuten.
 


 
NPR03 - THE VANDERBILT’S NEWPORT (4 ¼ UUR)
 
Commodore Cornelius Vanderbilt maakte het familiefortuin in stoomschepen en later in de spoorwegen van New York. Wanneer de industriële revolutie zijn hoogtepunt bereikt heeft in de late XIX eeuw, werd de familie Vanderbilt al snel de rijkste familie in Amerika en kozen ze Newport als hun speelterrein tijdens de zomer. Op deze excursie leert u over de familie en u zult twee van de grootste villa’s die ooit gebouwd werden in de Verenigde Staten bezoeken. “Marble House” werd gebouwd na de “Petit Trianon” in Versailles toen Dhr. Vanderbilt zijn architect, Richard Morris Hunt, aangaf om de “beste leefruimte die betaald kan worden” te creëren. U kunt genieten van de verhalen van de luxe feesten van de Gouden Eeuw wanneer uw excursie de publieke kamers van de mansion aandoet. Daarna gaat u naar “The Breakers”, de grootste zomer “cottage” van Newport geïnspireerd door de paleizen uit de XVIe eeuw van Genua en Turijn. De 70 kamers in Renaissance-stijl werden gecreëerd door de architect Richard Morris Hunt die een international team van vakmannen: de mansion ligt op een terrain van 13 are met een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan.
LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.Beperkte plaatsen. Door de populariteit van de Newport Mansions, dient u er rekening mee houden met een wachttijd van ongeveer 30 minuten.
 

 


NPR04 - NEWPORT TER LAND EN TER ZEE (3 UUR) 
 
We verlaten de pier en genieten van een rit langs de 16 km Ocean Drive met prachtig uitzicht op de kustlijn ten zuiden van Newport. U maakt ook een wandeling over de wereldberoemde Bellevue Avenue om de fabelachtige zomer “cottages” van de rijken te zien. We rijden door naar het koloniale gedeelte van de stad met de White Horse Tavern, Friends Meeting House, Trinity Church en Redwood Library. U komt tevens langs de Gotische Kerk Saint Mary’s, waar Jacqueline Bouvier trouwde met John F. Kennedy in 1953. Het volgende gedeelte van de excursie is een ontspannende haventour waar u alles kunt leren over Newport en waarom deze haven erkend is als “The Yachting Capital of America”.

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.Beperkte plaatsen.
 

 


NPR05 - KLIFWANDELING & “THE BREAKERS” (3 UUR) 
 
Geniet van een combinatie van natuur, oceaan en mansions op deze excursie die u een deel van de spectaculaire klifwandeling gevolgd door een bezoek naar één van de meest elegante mansions van Newport. Met de rotsige kust aan één kant en de Newport Mansions aan de andere kant wandelen we verder naar één van de topattracties van de stad. De wandeling is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Daarna bezoekt u één van de grootste zomer “cottages”. De mansion was geïnspireerd door de XVIe eeuwse paleizen van Genua en Turijn. De 70 kamers in Renaissance-stijl werden gecreëerd door de architect Richard Morris Hunt die een international team van vakmannen: de mansion ligt op een terrein van 13 are met een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan.
LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.Beperkte plaatsen. Door de populariteit van de Newport Mansions, dient u er rekening mee houden met een wachttijd van ongeveer 30 minuten. De afstand van de klifwandeling is ongeveer 1,5 km.


 


NPR06 - KOLONIALE WANDELEXCURSIE IN NEWPORT (1,5 UUR) 
 
Newport is niet alleen één van de oudste Amerikaanse steden, het heeft ook de meeste originele gebouwen uit de koloniale periode in vergelijking met andere vroeg-Amerikaanse steden. Wandel door het hart van de Newport’s National Registered Historic Landmarks District terwijl u de verhalen hoort van hoe deze buurt het model van historische bescherming werd. Met de hulp van de tabakserfgename Doris Duke, die persoonlijk veel gefinancierd heeft in de restauratie, is het Historische District nu de thuis van meer dan 80 volledig gerestaureerde koloniale huizen. Onderweg komen we langs het Peter Harrison’s Brick Market Museum, het Old Colony House, de White Horse Tavern, en de Quaker Meeting House. We wandelen tevens langs de Touro synagoog, het oudste synagoog van het land en de vele plekken die bezocht werden door President George Washington, Thomas Jefferson, en anderen. We keren terug naar de kaai van het plein waar Hollywood producer-director Stephen Spielberg de film Amistad in 1997 opnam. 
 

 


NPR07 - VUURTOREN VAN ROSE ISLAND & HAVEN CRUISE (2,5 UUR)
 
Geniet van een havencruise naar het Rose Eiland om de volledig gerestaureerde vuurtoren te ontdekken en om de restanten van het 200-jarige Fort Hamilton te zien, dat nu een belangrijk wildnatuurreservaat is. Vertrek in de frisse zeebries en het mooie landschap van Narragansett Bay op weg naar Rose Island terwijl uw kapitein u wat van de 350-jarige geschiedenis van de “Stad-aan-Zee” vertelt en hoe het de title ‘Yachting Capital of the World’ kreeg. De vuurtoren die voor het eerst operationeel was in 1870 werd origineel gerestaureerd in 1993 en blijft een klassiek voorbeeld van de Amerikaanse maritieme architectuur. Door zijn strategische locatie, was Rose Island van militair belang tijdens de Revolutie. Vandaag de dag speelt het een belangrijke rol als een thuis van migrerende vogels. Een bezoek aan het “levende museum” biedt inzicht in de manier van hoe het leven geleid werd door zelfvoorzienende families die het vuur moesten laten branden. Vervolgens brengen we een bezoek aan de vuurtoren met een ontspannend wandeling met gids voordat we terugkeren naar het schip. Deze cruise, rijk aan maritiem erfgoed, zowel vroeger als nu, is een prachtige manier om het koloniale erfgoed, de geschiedenis van de yachting en de weelderige landgoederen  te appreciëren. 

LET OP: Deze excursie vindt plaats zowel als het regent als bij mooi weer. We vragen u om comfortabele anti-slip schoenen te dragen en een regenjas. Deze excursie wordt aangeraden voor mensen in een goede fysieke conditie. Beperkte plaatsen.
 


 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018