Quebec

Quebec is de hoofdstad van de Canadese provincie Quebec en ligt in de regio Capitale-Nationale. Het is de op een na dichtstbevolkte stad van de provincie, na Montreal. De vernauwing van de rivier Saint Lawrence in de buurt van Quebec City en Lévis, op de tegenoverliggende oever, leverde de naam voor de stad, Kébec, een Algonkisch woord voor waar de rivier vernauwt. Quebec City werd in 1608 door Samuel de Champlain gesticht en is een van de oudste steden van Noord-Amerika.

De wallen rond Old Quebec (Vieux-Québec) zijn de enige overblijvende vestigingsmuren in de Amerika's ten noorden van Mexico. Ze werden in 1985 dan ook door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed als Historic District of Old Québec. De mooiste architectuur van de stad ligt ten oosten van de vestigingsmuren in Vieux-Québec (Old Quebec) en aan het Place Royale. Dit gebied heeft een opvallend Europese uitstraling met zijn stenen gebouwen en kronkelende straten met winkels en restaurants. Porte St-Louis en Porte St-Jean zijn de belangrijkste toegangspoorten naar het moderne gedeelte van de binnenstad. Ten westen van de muren ligt het district Parliament Hill en de Plains of Abraham. De skyline van Quebec City wordt gedomineerd door het massieve Château Frontenac Hotel, dat op de top van Cap-Diamant is neergezet. Het hotel ligt vlak naast het Terrasse Dufferin (Dufferin Terrace), een wandelpad langs de rand van de klif dat een prachtig uitzicht biedt op de rivier Saint Lawrence.

Het Terrasse Dufferin leidt naar de nabijgelegen Plains of Abraham, een belangrijke plaats in de strijd waarbij de Britten Quebec van Frankrijk veroverden, en naar de Citadelle of Quebec, een vesting van het Canadese leger en de tweede verblijfplaats van de onderkoning. Het Parliament Building, de ontmoetingsplaats voor het parlement van Quebec, ligt ook in de buurt van de Citadelle.

Nabij het Château Frontenac ligt nog de kathedraal Notre-Dame de Québec, de moederkerk van het rooms-katholieke aartsbisdom van Quebec. Het is de eerste kerk in de Nieuwe Wereld die als basiliek werd opgericht en is tevens de aartsbisschoppelijke kerk van Canada.

 

QUE01 - HISTORISCH & NIEUW QUEBEC MET DE WATERVALLEN VAN MONTMORENCY (3,5 UUR) 
 
Québec wordt gezien als de meest Franse stad buiten Frankrijk. Ontdek de charme en karakter van de oude stad als u de historische hoogtepunten zoals Dufferin Terrace en het Kasteel Frontenac bezoekt, voor een spectuculair uitzicht op de St. Lawrence rivier en de Laurentian bergen. Uw gids zal u een kort overzicht van de bezienswaardigheid geven en daarna ontdekt u de onafhankelijk van het kasteel. Rij naar Place Royale, een prachtig gerestaureerd marktplein van de typische XVIIe and XVIIIe eeuwe steenarchitectuur. Place Royal is het hart van de benedenstad en was de plek van de eerste nederzettingen van Champlain en is ook de locatie van de oudste katholieke kerk in Noord-Amerika, Notre-Dame des Victoires. Hierna zullen we Cap Diamant bereiken voor een fotostop: deze plaats kreeg zijn naam doordat Jacques Cartier dacht dat de blinkende stenen diamanten waren. Van hieruit hebt een spectaculair uitzicht op de St. Lawrence River, de benedenstad en het omliggende platteland. We keren terug naar de haven door de Plains of Abraham, het Musée National des Beaux Arts de Québec en het parlement. Ga verder naar de Montmorency wattervallen voor een fotostop aan de watervallen waar u een adembenemend uitzicht heeft en de kracht ziet van de natuur terwijl het water van Montmorency rivier van de klif afstroomt om het water van de St. Lawrence river te ontmoeten. 

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.
 

 

 
QUE02 - WANDELEXCURSIE DOOR HET OUDE QUEBEC (2,5 UUR) 
 
Uw ervaren gids brengt de geschiedenis van Québec tot leven als u door de charmante straten in kasseistenen van de oude stad wandelt. U zal de ongeveer 4 eeuwen oude geschiedenis van de oude stad ontdekken doordat de oude stad een levend museum is en de enige ommuurde stad van Noord-Amerika. We stappen aan boord van een kabelbaan om het hoger gedeelte van de stad te zien en u komt langs Place d’Armes, Dufferin Terrace, Place d’Hotel de Ville en de oude Engelse muren.  Terugkeer naar het schip.

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.Gasten kunnen beslissen om in de boven-of benedenstad te blijven en individueel naar het schip terug te keren. 
 


 
QUE03 - PLATTELAND VAN QUEBEC: LAC-BEAUPORT, THEE AAN DE WATERVALLEN & SUGAR SHACK (4 UUR)
 
Beleef de pracht van het landschap van het Franse gedeelte van Canada terwijl u rijdt in de uitlopers van de Laurentian bergen naar het vernieuwde gebied van Lac-Beauport. Dit bruisende meer, omgeven door smaragdgroene bossen, is een onvergetelijke plek om de pracht van de Laurentian bergen te bewonderen, genesteld in de uitlopers van de Laurentian Mountain Range. In de herfst zijn de kleuren er indrukwekkend. Een volgende stop wordt gemaakt aan de Montmorency watervallen, anderhalve keer zo hoog als de Niagara Watervallen. U zal genieten van een adembenemend uitzicht en u zal de kracht zien van de natuur als het water van de Montmorency river van de kliffen afdondert. De excursie zal verdergaan naar het eiland van Orléans, voor een stap terug in de tijd waneer u de brug oversteekt en binnenkomt in de pittoreske steden van het traditionele Québec.
LET OP: Gidsen die een andere taal spreken dan Engels of Frans moeten bevestigd worden tijdens uw cruise.
 

 

 

 
QUE04 - BEAUPRÉ KUSTERVARING (4 UUR)
 
Als u geïnteresseerd bent in de religieuze geschiedenis of in de stemming bent voor een mooie rit langs de St. Lawrence rivers mag u deze excursie niet missen. U bereikt de Montmorency watervallen, anderhalve keer zo hoog als de Niagara Watervallen. U kunt genieten van een adembenemend uitzicht en u zal de kracht zien van de natuur als het water van de Montmorency river van de kliffen afdondert. Daarna bezoekt u het Albert Gilles Copper Art Museum en ziet u de Albert Gilles’ werk “Life of Christ” in 50 panelen van handgevlochten zilver. Hoogtepunt van de excursie is het heiligdom van St Anne De Beaupré; met 1,5 miljoen bezoekers en pelgrims werd dit heiligdom één van de belangrijkste katholieke plekken van Noord-Amerika. Tijd dus om de plek waar de in neo-Romaanse stijl gebouwd werd te bezoeken:  het indrukwekkende kruisvormige gebouw is bekleed met graniet en verlicht door meer dan 200 gebrandschilderde ramen.

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.
 

 

 
QUE05 - HOOGTEPUNTEN VAN QUEBEC & HURON-WENDAKE DORP (4 UUR) 
 
Op deze excursie zal u niet alleen genieten van de hoogtepunten van Quebec maar wordt u ook getrakteerd op een bezoek aan een Native American dorp waar u het geloof, de gebruiken en het manier van leven het Huron-Wendake volk van vroeger en nu leert kennen. Verlaat de pier en rij achter het Place Royale naar de bovenstad waar u een korte fotostop heeft bij het  Dufferin Terrace. Ga verder langs het Place de l’Hotel de Ville, Ursuline Convent, Seminary van Québec, Hotel du Parliament en bereik de traditionele Huron site. Bij uw aankomst zal u een Indiaanse gids ontmoeten in traditionele kledij en zal u genieten van een korte welkomstdans gevolgd door een tour door het dorp. U zal kennis maken met het dagelijkse leven en de gebruiken van het Huron volk. Volgende stop is het Wendake Amerindian Village met ongeveer 30 minuten vrije tijd om individueel te ontdekken; een korte wandeling brengt u naar de Kabir Kouba waterval.

LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.   
 

 

 
QUE06 - ST. ANNE CANYON & WIJNMAKERIJ (4 UUR) 
 
Ervaar de pracht en praal van de Frans Canadese Beaupré kust wanneer deze excursie u meeneemt langs de St. Lawrence Waterway naar het natuurlijk wonder dat beter bekend staat als de St. Anne Canyon. Wanneer u aankomst aan boord van een openluchttram voor de een korte rit naar de Canyon die uitgehouwen is in de 900 miljoen jaar ode roots van de Canadian Shield. Drie bruggen en verschillende uitkijkplatforms met interpretatieve beeldschermen zorgen van een spectaculair uitzicht. De volgende stop is bij een wijngaard waar u kunt leren over de wijncultuur in Québec. De excursie bevat ook een halte aan de Montmorency watervallen, anderhalve keer zo groot als de Niagara watervallen. U zal genieten van een adembenemend uitzicht en u zal de kracht zien van de natuur als het water van de Montmorency river van de kliffen afdondert.      
LET OP: Gidsen in andere talen dan het Engels dienen te worden herbevestigd tijdens uw cruise.
 


 
QUE07 - GROTE ONTDEKKING VAN QUEBEC (7 UUR + LUNCH)
 
Haal het meeste uit uw dag in Québec want deze excursie van een volledige dag combineert de hoogtepunten van de historische stad van Quebec met een avontuur in het pittoreske platteland. Verlaat de pier en bereik Dufferin Terrace en Chateau Frontenac met een kort overzicht door een gids en wat vrije tijd om rond te wandelen of het kasteel onafhankelijk te bezoeken. Daarna bezoekt u het Place Royale, een prachtig gerestaureerd marktplein van de typische XVIIe and XVIIIe eeuwe steenarchitectuur. Place Royal is het hart van de benedenstad en was de plek van de eerste nederzettingen en het is ook de lokatie van de oudste kerk in Noord-Amerika, Notre-Dame-des Victoires. De excursie bevat ook een bezoek aan het Eiland van Orléans, voor een stap terug in de tijd wanneer u de brug oversteekt en de pittoreske dorpen van het traditionele Québec binnenstapt Hoogtepunt van de excursie is het heiligdom van St Anne De Beaupré; met 1,5 miljoen bezoekers en pelgrims werd dit heiligdom één van de belangrijkste katholieke plekken van Noord-Amerika. Hierna bezoeken we de in neo-Romaanse stijl indrukwekkende kruisvormige gebouw bekleed met graniet en verlicht door meer dan 200 gebrandschilderde ramen.

We sluiten de excursie af met een stop bij de Montmorency watervallen, anderhalve keer zo groot als de Niagara watervallen. U zal genieten van een adembenemend uitzicht en u zal de kracht zien van de natuur als het water van de Montmorency river van de kliffen afdondert. Lunch inbegrepen.

LET OP: Gidsen die een andere taal spreken dan Engels of Frans moeten bevestigd worden tijdens uw cruise.
 

 

 
QUE08 - WANDELEXCURSIE IN HET OUDE QUÉBEC & THEE IN HET CHATEAU FRONTENAC (3 UUR) 
 
Wandel door 3 eeuwen geschiedenis: La Place d’Armes, La Terrasse Dufferin, Place de l’Hotel de Ville en Le Musée des Ursulines. Een aantal andere hoogtepunten van deze excursie zijn Place Royale, de eerste nederzetting van New France, Le Petit QuartierChamplain, de eerste winkelstraat van Noord-Amerika en NotreDame des Victoires, de oudste stenen kerk in de “Nieuwe Wereld”. Daarna kunt u genieten van een afternoon tea in Chateau Frontenac, Quebec’s meest erkende mijlpaal. Het echte kasteelleven!
 


 
QUE09 - HISTORISCHE WANDELING MET PAARD & WAGEN (3 UUR) 
 
De beste manier om de benedenstad van Quebec te verkennen is te voet, want het is een stad gebouwd op de heuvel met smalle straten van kasseistenen en charmante steegjes. Een korte kabelbaanrit brengt u naar de bovenstad waar u uw excursie kunt voortzetten met paard en wagen, terwijl u langs de historische plekken en een fantastisch landschap kunt bewonderen in de enige ommuurde stad van Noord-Amerika.
 


 
QUE10 - FIETSAVONTUUR NAAR DE MONTMORENCY WATERVALLEN (4 UUR) 
 
Wanneer u van boord gaat van het schip, ontmoet u uw professionele fietsgids aan de pier voor een korte wandeling naar de fietswinkel waar u een fiets, helm en een fles water krijgt. Na een korte veiligheidsdemonstratie, begint u samen met uw gids een rit van 13 kilometer (ongeveer anderhalf uur) naar de Montmorency watervallen. U komt eerst langs de Yachthaven van Quebec en de Industrial Grain Elevators voordat u de St. Charles rievier oversteekt naar het Maizerets domain, een historische plek een uitgestrekte landschapstuin op één van de eerste concessies van het Nieuwe Frankrijk.  Na een korte stop voor foto’s en om wat water te drinken, gaan we verder langs de St. Lawrence River waar u zult genieten van een spectaculair uitzicht op de skyline van Quebec en het eiland van Orléans. Bij uw aankomst aan de Montmorency watervallen, gaat u aan boord van een openlucht tram voor een rit naar de top van de berg waar u geniet vana een adembenemend zicht van de kracht van de natuur wanneer het water van de 272 foot rots dondert in de St. Lawrence rivier. Na een korte fotostop begint uw terugreis naar het schip.
LET OP: De minimumleeftijd om zelfstandig met de fietsen te rijden is 10 jaar. Voor kinderen tussen 5 en 9 jaar zijn er uitbreidingsdelen die aan de fiets van de ouders vastgemaakt kunnen worden. Voor kinderen jonger dan 5 jaar wordt een oude trailer aan de fiets van de ouders vastgemaakt. BELANGRIJK: De fietsen, verlengingen en trailers zijn beschikbaar op aanvraag en de beschikbaarheid is beperkt. We raden u aan om een comfortabele tennis- of fietsschoenen, een lichte jas, een short/fietsbroek/jeans te dragen. De deelnemers moeten zich er bewust van zijn dat er risico’s verbonden zijn aan een fietsexcursie.

 

 
QUE11 - EEN AVOND IN DE «SUGAR SHACK» (3 ½ UUR) 
 
We verlaten het schip en genieten van een mooie rit noordwaarts naar het Lac-Beauport! Dit ongerepte meer is genesteld in de Laurentian Mountains, biedt prachtige panoramische uitzichten. Maple Museum: bij uw aankomst wordt u begroet door de lokale eigenaars van de «Cabane à Sucre» (Sugar Shack). Daarna bezoekt u het unieke Maple Museum die de evolutie en de modernisering van de industrie over de jaren heen voorstelt. U zal de vroege Indiaanse oorsprong tot nu zien, wat een culturele en educatieve dimensie geeft aan uw bezoek. Daarna gaan we naar binnen in de Sugar Shack, waar u kunt genieten van een onvergetelijke avond met live entertainment met Frans Canadese folklore. Een traditionele «Québecois» alles-wat je-kan-eten-stijl maaltijd zal opgediend worden terwijl u een tapdansshow ziet en luistert naar folklore muziek. Meer muziek en dans tijdens de avond voordat u terugkeert naar de bus die u tijdens een korte rit terugbrengt naar uw schip.
LET OP: Het diner & entertainment kan plaatsvinden in L’En-Tailleur Sugar shack op het eiland van Orléans.
 


 
QUE12 - GEESTEN EXCURSIETOUR IN QUÉBEC (2 UUR) 
 
Wanneer het donker wordt, zal de gids van de Geestentoers in Quebec zijn lantaarn oplichten. De angstige houders van de lantaarns wachten bang af, want ze weten dat ze door het oude Quebec zullen wandelen waar er 300 jaar gemoord werd, executies uitgevoerd werden en mysterieuze geesten gezien werden en tragedies gebeuren. De straten in kasseistenen en oude gebouwen zijn het decor voor een unieke toeristische ervaring.
LET OP: Gasten moeten ongeveer 2 uur kunnen wandelen over effen en oppervlaktes met kasseistenen en trappen.
 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018