Punta del Este

Punta del Este ligt op ongeveer 145 kilometer van de hoofdstad Montevideo in Uruguay en is dankzij zijn meer dan 40 kilometer lange prachtige witte stranden een van de populairste vakantieoorden in Uruguay en lokt jaarlijks meer dan honderdduizend toeristen.

Punta del Este kenmerkt zich door de hoge gebouwen, waaronder 100 hotels, casino's, discotheken en restaurants en beschikt over twee luchthavens en een jachthaven waar bijna 500 schepen kunnen aanleggen. Mede door de milde belastingen die Uruguay vraagt is Punta del Este uitgegroeid tot een financieel centrum dat beleggers over de hele wereld lokt.

Op een van de stranden vinden we een hand die net boven het zand uitsteekt. Dit is het symbool van de stad en staat symbool voor het laatste lichaamsdeel dat van een drenkeling wordt waargenomen wanneer deze verdrinkt en is een eerbetoon aan alle mensen die voor de kust zijn omgekomen.

Indien je kennis wilt maken met de wildlife van de streek kan je op Punta Ballena uitstekend de walvissen van dichtbij aanschouwen of je kan afzakken naar de Isla de los Lobos die de thuishaven is voor een grote kolonie zeeleeuwen.
 

 
 
  copyright © VOORDEELCRUISE - 2018